Gästrike-Hälsinge serien Damer

Här ser ni två av årets deltagande damer i GH-serien, Barbro Munther och Sonja Åström.

De två lyckades så pass bra i år att de belönades med varsitt pris (presentkort). Barbro Munther lyckades kamma hem pris för både brutto- och nettoresultat, Sonja Åström spelade till sig pris för sitt nettoresultat. – Bra spelat båda två!

Jag hoppas att ni som inte varit med i denna serie tidigare ger det en chans nästa säsong, en samling glada och trevliga damer som spelar golf. Ju fler vi blir desto roligare!

  • För er som inte känner till denna serie så spelar vi sex deltävlingar per sommar, med speluppehåll i juli. Har man inte möjlighet så måste man inte delta vid alla sex tillfällen. Vi har förmånen att spela på olika banor för endast 150 kr/tävling (ingen greenfee).

A-klasserna i båda åldersgrupperna tävlar med både brutto- och nettoresultat men B-klasserna tävlar bara med nettoresultat, utöver individuella prestationer tävlar respektive klubb som ett lag, där de tre bästa resultaten läggs ihop.

Vi måste alltså vara minst tre från klubben vid varje tävlingstillfälle för att delta i lagtävlingen. När vi i år tävlade i Högbo fick vi tyvärr inte räkna våra resultat för laget då vi bara var två spelare från Ljusdal som deltog.
I toppen av lagtävlingen hamnade Hudiksvalls GK, Högbo GK och Gävle GK. Av nio deltagande klubbar hamnade Ljusdals GK på en sjätte plats.
– Grattis till Hudiksvall som därmed får ta hand om vandringspriset ytterligare ett år.

  • Seriens tävlingar 2020 genomförs i Hofors, Bollnäs, Högbo, Ljusdal, Gävle och Hudiksvall. Håll utkik under våren så kommer det närmare information om datum och förutsättningar för tävlingarna.

Stina Persson
lokal kontaktperson för GH-serien