Elbutiken Masters 2021

ELON ELBUTIKEN i Ljusdal – är huvudsponsor sedan 2020

Välkommen till Elbutiken Masters!

Vår årliga fyradagarstävling sedan år 2000 – singelspel och möjlighet till lagspel

Kontakta kansliet för ev. restplats: 0651-168 83

Fältet delas in i tre klasser (A, B, C ) som vanligt kommer vi att förutom singelspel ha lagtävling, 3-mannalag. Vi spelar över 4 dagar med ”cut” efter tre dagar (gäller både singel och lagspel) De 30 bästa i varje klass med samma resultat samt hälften av lagen är de som spelar lördag. De som slutgiltigt gör upp om slutsegern i Spanien våren 2022 är ettan och tvåan i klasserna samt det vinnande laget. Då spelar alla nio finalister tre dagars singelspel om mästerskapet.

NYHET för i år:
Tyvärr måste vi stryka D-klassen..
Det blev för få deltagare för att utgöra en D-klass. De som varit i D-klassen flyttas över till C-klassen.

LAG: Vi spelar i tremannalag, anmälda spelare kan deltaga i lagspel, laget får under onsdag och torsdag räkna bort det sämsta resultatet och under fredagens och ev. lördagens runda räknas alla tre resultaten. Efter fredagens spel blir det ”cut”, hälften av lagen spelar lördag. Ni kan bilda lag fram till första start, lagavgiften är 300:-/person.

Vi kommer att ha två startblock under dagarna, första start 07:00 med start från hål 1 och hål tio, andra startblocket börjar kl. 12:00 med start från hål 1 och hål 10. Detta innebär ett snabbare spel, mindre väntan och vi får ut resultatlistorna på ett snabbare sätt.

  • Spelare som missar start, diskas ej, men får sämsta nettoresultat + 10 slag, och får spela vidare nästa dag.
  • Caddie för spelare är inte tillåtet
  • Startförbud: Onsdag till fredag,  lördag till kl. 15.00
  • Används bil – endast en spelare per bil är tillåtet, ingen passagerare.
  • Vid åska eller oväder: Signal ljuder – markera bollen och avbryt.
  • Lägesförbättring med ett scorekort på den finklippta delen, även vitmarkerade områden omfattas av lägesförbättring.

Prisbord: Med våra dagsponsorer så kommer vi att satsa på att ha ett fint prisbord onsdag till lördag. Det betyder att vi kommer att ha flera pristagare under denna vecka utöver de nio finalister som spelar finalen 2022.
Efter avslutat spel (ons-lör) hålls prisutdelning för dagsetappen i golfrestaurangen, även utlottningar på scorekorten från olika sponsorer, dagsprisvinnare deltar inte i kvällens utlottningspriser. Spelare som vinner finalresa genom lagspelet och samtidigt placerar sig för en resa i singelspelet, kan bara tillgodoräkna sig resan i lagspelet. Resan går då till närmast efterföljande i singelklassen.

 

Tävling i tävlingen: Du kan lösa en sk. HIO försäkring, om du gör en HIO under tävlingen får du åka med oss till vårens finalresa gör ingen en HIO under tävlingen, lottas denna resa ut vid lördagens bankett bland dem som betalat HIO-försäkring. Under dagarna kommer det att bli flera olika småtävlingar, detta för att ge spelet extra krydda och tävlingsnerv. Närmast hål, long driving, dagens dubbel/trippel.

Mat och underhållning: Planeras tillsammans med Golfrestaurangen för att få en meny som vi vet håller hög klass samt musikunderhållning.
Lördagens bankett: Köp biljett (345:-) i golfresturangen senast fredag, det blir trerättersmiddag med prisutdelning.

Meny –  banketten>>  | Lokala regler>>

DAGSPONSORER:

 

HIO SPONSORER:

   

VINNER DU EN PLATS I FINALSPELET VÅREN 2022, ÄR DEN PERSONLIG OCH KAN EJ ÖVERLÅTAS. DU KAN BARA VINNA EN PLATS I FINALEN OAVSETT PLACERING I GRUNDSPELET I LJUSDAL.
VID  VINST AV FINALPLATS, VINST AV HIO-PRIS BETALAS EVENTUELL VINSTSKATT AV VINNAREN.

Tidigare tävlingar

– Elbutiken Masters 2020>>
– Ljusdal Masters 2019>>
– Ljusdal Masters 2018>>