Finalresa ExTe Masters

exte-vit-2014

Efter två dagars inspel på H Riquelme var det dags första ronden i finalspelet på El Valle. Med tidig start för finalbollarna och lite väl låga moln med regn i luften så möttes vi av en rolig och utmanande bana. Samtliga finalister var överens om att banan bjöd på fina fairways, luriga greenområden och djupa bunkrar. Efter första dagens finalspel som avslutades i strålande sol och värme, har några finalister lyckats bemästra banan något bättre än det övriga finalfältet med Robin Mårtensson Nilsson i topp, följt av Johan Schröder & Hans Ohlsson.

 

Då Torsdagen var en vilodag så återupptogs finalspelet idag Fredag på La Torre golf resort. En kortare bana med par 68 som endast innehöll 2 stycken par 5 hål. Däremot hela 6 stycken par 3 hål vilka ändå hade en hög svårighetsgrad som ofta innebar att flyga bollen över vatten ända fram till green/flagga. I dagens strålande varma och soliga väder var det några som lyckades bemästra banan bättre än övriga finalfältet. Främst utmärkte sig Johan Schröder på mycket fina 69 slag netto, tätt följt av Hans Ohlsson på säkra 71 slag netto. Nu återstår endast morgondagens finaldag på hemmabanan Mar Menor där finalisterna slår ut från kl 10:00. De individuella dagsresultaten samt totalresultat återfinns via länken nedan. 

 

Äntligen finaldagen. 
Ett motiverat och spelsuget finalfält startade upp dagen kl 10:00 med platserna 10-8, Carina, Stig & Peter. Därefter följde Emil, Jonathan och Örjan vilket innebar att ledarbollen bestod av Johan, Hans, Robin & Simon. Denna finaldag avgjordes på Mar Menor och är huvudbana i denna anläggning och även platsen där vi bott under veckan. De flesta var även överens om att banan var den bästa av de vi spelat under denna fantastiskt fina finalvecka. Efter en jämn start av samtliga i ledarbollen kunde man ändock konstatera att Johan höll avståndet till de övriga i ledarbollen med fina 37 netto efter första nio. Vid vändningen sviktade formen något med en trippelbogey på hål 10, följt av två stycken dubbelbogeys på hål 12 & 13. Men eftersom Johan enligt egen och andras utsago ”Höll en sjukt hög lägstanivå” kunde han ändå hålla undan och defilera in i mål där det visade sig att segermarginalen var hela 9 slag !

ExTe, Ljusdals GK, övriga finalister samt medresenärer på denna resa säger stort grattis, bra spelat & en välförtjänt seger Johan !

johanSchr

 

Dagsresultat samt slutresultat.

 

  • 22 April El Valle med start från 08:54 Resultat 
  • 24 April La Torre med start från 09:20
  • 25 April Mar Menor med start från 08:54

Tävlingen kommer i år att avgöras som slaggolf och slope efter exakt tävlingshcp. Tyvärr har vi inte tillgång till respektive banas slopetabell innan ankomst så anmälningslistan blir uppdaterad med dessa uppgifter efter ankomst. Årets finalister finner ni HÄR

Vi hade hoppats försöka oss på  livescoreing, men tyvärr erbjuder inte anläggningarnas läge möjlighet till internetåtkomst ute på banorna så det blir sedvanlig rapportering i efterhand. Dock hoppas vi kunna erbjuda snabbare uppdateringar då Svenska golfförbundet har förbättrat den tävlingsmodul alla golfklubbar använder sig av så för er som följer tävlingen på hemmaplan bör det ändå bli snabbare rapportering än tidigare år.

 

 

marmenor