Grönt Kort

www.borjaspelagolf.se

Grönt Kort

Är det första steget in i golfens värld och ger dig efter genomförd utbildning möjligheten att motionera och tävla på den mest fantastiska av idrottsarenor, golfbanan.

Nu blir det lättare och snabbare att komma ut på golfbanan och börja spela golf. Det är innebörden i den nya nybörjarutbildning, som Svenska Golfförbundet (SGF) presenterar.

Nu kan du registrera dig och studera den teori som behövs för det” gröna kortet”.Gå in på borjaspela.golf.se  och ta del av info samt registrera dig och skapa ett ”Golf-id”.

Ta ditt gröna kort hos oss på LJUSDALS GK!

Till oss är alla välkomna att få lära sig golfspelet. Vi erbjuder nybörjarkurser under hela golfsäsongen, du behöver inget medlemskap för att gå kursen, utan du kan känna dig för under kursens gång. Inga förkunskaper behövs och klubbor får du låna av oss.

Under kursen får du lära dig de grundläggande golfslagen, de viktigaste reglerna och det mest förekommande om golfvett. Vi anordnar spel på bana i form av nybörjargolf/ faddergolf vissa vardagar under golfsäsongen, där du tillsamman med andra nybörjare får spela och praktisera dina nya kunskaper på banan.

Mer information om detta får Du via shop/kansli. Alla övningsområden på golfklubben kan du givetvis utnyttja hur mycket du vill.

Erbjudande :Kurs och medlemskap för 2020 för 2.000:- (junior 13-21 år 1.000:-)

Anmälan och pris:

  • Senior: 2.000 kr
  • Junior: 1.000 kr (13-21 år)

Anmälan/Info: shopen 0651-168 83 eller mail:  pro@golfiljusdal.nu

Ingår i kurs: utbildningsmaterial, lån av klubbor (under kursen)  samt spel och medlemsavgift för 2020.

Utbildningsmaterial – Vi använder SGF´s utbildningsmaterial som består av antingen en bok och/eller en webbplats. Boken tar framförallt upp golfvett samt de viktigaste golfreglerna. På hemsidan, www.borjaspelagolf.se finns filmer, självtester, fördjupningar, etc som ger ytterligare förståelse och ökad kunskap.

Vad innehåller kursen?

Kursen är fördelad på 4 tillfällen där varje tillfälle är 2 timmar. Regler och golfvett lär vi oss i riktiga spelsituationer direkt på banan. All utbildning sker på banan, driving range och övningsområden.

Tänk på att ha skor som har bra sula och rörliga kläder. Ta gärna med regnkläder!

Följande kommer vi att gå igenom:

  • – golfens slag; sving, pitch, bunkerslag, chip samt puttning.
  • – regler och definitioner
  • – golfvett
  • – utrustningskunskap, vad behöver du? Att undvika felköp!
  • – spelformer, scorekort och handicap

Kursen innehåller även spel på banan – faddergolf, för den som vill. Där du får spela tillsammans med andra kurskompisar och en fadder med officiellt hcp. Syftet är att nå det ”gröna kortet”, lära sig spel på banan samt att lära känna andra golfare.