Anpassa din utrustning

Maximera din utrustning (Custom Fitting)

VAD ÄR CUSTOM FITTING?

Custom fitting är när man skräddarsyr golfklubbor. Det är viktigt att klubban är anpassad efter spelarens längd, styrka och svingrörelse.
Du som golfspelare ska inte behöva anpassa dig till klubban, klubban ska vara anpassad till dig!

När vi gör Custom fitting använder vi oss av följande hjälpmedel

  • TrackMan 4
  • Impactspray
  • Lie- & Loftmaskin
  • Customvägg med klubbor från marknadsledande Cobra Golf.

HUR GÅR DET TILL?

Vi börjar med att intervjua spelaren.

Därefter får spelaren slå bollar med sin gamla utrustning för att ge oss en ”baslinje”. När spelaren slår bollar mäter vi vad både bollen och klubban gör under själva slaget med hjälp av vår TrackMan i det långa spelet Resultatet av mätningarna avgör bl.a. vilket skaft som passar spelaren bäst.

Sedan sprayar vi klubbans träffyta samt slår på märkta bollar för att se var på träffytan spelaren träffar samt hur den dynamiska lien på klubban är.

För att hitta rätt klubbor där dessa avtryck blir optimala har vi en mängd klubbor från Cobra Golf till hjälp. Dessa klubbor har olika längd, skaft, lie samt grepp.

TRACKMAN:
Trackman är ett radarsystem som använder Doppler-teknik för att spåra och registrera 3D-egenskaper hos en sportboll i rörelse.

 

HUR LÅNG TID TAR EN UTPROVNING?

Att prova ut en enskild klubba, eller komplettera en tidigare utprovning, tar ungefär 25 minuter. Ska vi däremot prova ut ett helt set, flera Woods eller en putter, behöver vi dubbla tiden då det är flera parametrar som ska vägas in, samt att det oftast finns fler alternativ att prova.

 

 

Club Pro: Vilgot Gunnarsson

070-359 59 17

pro@golfiljusdal.nu