Damer

Damgolf

Inför säsongen 2023

Nu får vi väl ändå hoppas att värmen kommer så att banan torkar upp – vi vill ju börja spela golf igen!

Men snart händer det, mina vänner..

Vi fortsätter med tävlingen DAMSLAGET

DAMSLAGET 2023- Info o regler>>

Under perioden juni – augusti spelar var och en så många rundor man behagar. För varje vecka rapporterar ni er bästa registrerade 18-hålsrunda till undertecknad. Av de totalt 14 spelveckorna räknas de 8 bästa resultaten. Pris till de tre som lyckas bäst.

Vi avslutar tävlingsperioden med en gemensam tävlingsdag i början av september. Efter prisutdelning stannar alla som vill kvar och äter en god middag i trevliga vänners lag.

Anmälan: senast den 28 maj – mer info i länken ovan.

Årets Gästrike-Hälsinge Damgolf.

Du som är 50+ och känner att du vill åka och spela på andra banor för en billig penning – anmäl dig till Gästrike-Hälsinge Damgolf. Kostar endast 150 kr!

Ta gärna med dig klubb-kamrater då det behöver vara minst tre deltagare för att räknas i lagtävlingen. Det är en A-klass (hcp 4-22) och en B-klass (22,1-36). Deltävlingar: brutto,netto och lag.

Kommande spelschema:

  • 29/5 Gävle
  • 12/6 Högbo
  • 26/6 Bollnäs
  • 14/8 Hofors
  • 28/8 Hudiksvall
  • 11/9Sörfjärden
  • 25/9 Söderhamn

Tänk på att sista dag för anmälan till G-H Damgolf är på onsdagar.

Mer information och regler finns att läsa här>>

Vardagskväll

Ni som är intresserade av att träffas och spela 9-hålsrundor på en vardagkväll kan anmäla ert intresse i Facebook-gruppen (Ljusdals GK Damgolf) alternativt på kansliet.Den av er som kan tänka sig att boka tider och hålla i trådarna med lottning av bollar osv. får gärna anmäla det också. Ett förslag är att vara tvåsom delar på ansvaret.

Hör gärna av er vid funderingar / Stina Persson, 076-812 14 83
Ser fram emot härliga golfträffar under säsongen!

 

——————————————

Sammanfattning 2022

Ännu en golfsäsong har nästan nått sitt slut. Det kan gå att spela några rundor till innan frosten slår till. En liten summering av säsongen:

Ny tävling; Damslaget:

Resultat totalt för hela perioden:

Väl kämpat av alla deltagare. Ser fram emot en fortsättning av denna tävling nästa år och att vi blir fler som deltar.

En kort sammanfattning:
Under perioden juni – augusti spelade var och en så många rundor man behagat. För varje vecka har bästa registrerade 18-hålsrundan rapporterats till Stina Persson. Av de totalt 14 spelveckorna räknades de 8 bästa resultaten.
Den 11:e september avslutade vi tävlingen med en gemensam tävlingsdag. Efter prisutdelningen åt vi en god middag i trevliga vänners lag.
Vi hade också en tävling i tävlingen där pris delades ut till den som bäst lyckats förbättra sitt hcp under juni – augusti, vilket i år blev Eva Sellman. Grattis!

Årets Gästrike-Hälsinge Damgolf

Vi börjar med att gratulera Hudiksvalls GK till lagsegern, vilken de kammat hem för sjunde (!!!) året i rad. Grattis till er alla!

Vad säger ni damer…visst ska vi trumma ihop ett lag nästa år och kämpa för att bryta Hudiksvalls svit?!?

Den här säsongen spelades sju deltävlingar mot tidigare sex. Hofors, Gävle, Bollnäs och Högbo under maj-juni och Söderhamn, Ljusdal och Hudiksvall under augusti-september.

I år har det varit en åldersklass; D50+ mot tidigare två. Indelning har gjorts i en A-klass (hcp upp till 22) och en B-klass (hcp 22,1-36).
Mer information om regler finns att läsa på; Damer – Gästrike-Hälsinge Golfdistriktsförbund (gh-gdf.com)

Diskussioner pågår för närvarande om att eventuellt återgå till två åldersklasser, ändrade gränser för hcp-indelning, antalet deltävlingar m.m. Mer info om vad som blir bestämt meddelas innan kommande säsong.

Om DU har förslag på någon ny tävling, förbättringsförslag avseende Damslaget, känner lust att delta i organiserandet av vår damverksamhet eller i övrigt har någon fundering är du välkommen att höra av dig;

  • Stina Persson, 076–812 14 83
  • Anki Thimper, 070-308 10 25

Tack alla för den här säsongen!

För er som inte hittat till gruppen på Facebook;
Ljusdals GK Damgolf
Information som behöver komma ut snabbt meddelas i Facebookgruppen.