Damer

Damgolf

Sammanfattning 2022

Ännu en golfsäsong har nästan nått sitt slut. Det kan gå att spela några rundor till innan frosten slår till. En liten summering av säsongen:

Ny tävling; Damslaget:

Resultat totalt för hela perioden:

Väl kämpat av alla deltagare. Ser fram emot en fortsättning av denna tävling nästa år och att vi blir fler som deltar.

En kort sammanfattning:
Under perioden juni – augusti spelade var och en så många rundor man behagat. För varje vecka har bästa registrerade 18-hålsrundan rapporterats till Stina Persson. Av de totalt 14 spelveckorna räknades de 8 bästa resultaten.
Den 11:e september avslutade vi tävlingen med en gemensam tävlingsdag. Efter prisutdelningen åt vi en god middag i trevliga vänners lag.
Vi hade också en tävling i tävlingen där pris delades ut till den som bäst lyckats förbättra sitt hcp under juni – augusti, vilket i år blev Eva Sellman. Grattis!

Årets Gästrike-Hälsinge Damgolf

Vi börjar med att gratulera Hudiksvalls GK till lagsegern, vilken de kammat hem för sjunde (!!!) året i rad. Grattis till er alla!

Vad säger ni damer…visst ska vi trumma ihop ett lag nästa år och kämpa för att bryta Hudiksvalls svit?!?

Den här säsongen spelades sju deltävlingar mot tidigare sex. Hofors, Gävle, Bollnäs och Högbo under maj-juni och Söderhamn, Ljusdal och Hudiksvall under augusti-september.

I år har det varit en åldersklass; D50+ mot tidigare två. Indelning har gjorts i en A-klass (hcp upp till 22) och en B-klass (hcp 22,1-36).
Mer information om regler finns att läsa på; Damer – Gästrike-Hälsinge Golfdistriktsförbund (gh-gdf.com)

Diskussioner pågår för närvarande om att eventuellt återgå till två åldersklasser, ändrade gränser för hcp-indelning, antalet deltävlingar m.m. Mer info om vad som blir bestämt meddelas innan kommande säsong.

Om DU har förslag på någon ny tävling, förbättringsförslag avseende Damslaget, känner lust att delta i organiserandet av vår damverksamhet eller i övrigt har någon fundering är du välkommen att höra av dig;

 • Stina Persson, 076–812 14 83
 • Anki Thimper, 070-308 10 25

Tack alla för den här säsongen!

För er som inte hittat till gruppen på Facebook;
Ljusdals GK Damgolf
Information som behöver komma ut snabbt meddelas i Facebookgruppen.

—————–

2022

Det är lätt att glömma bort att uppdatera denna sida då vi även har en grupp på Facebook. Men bättre sent än aldrig…För er som inte hittat till gruppen på Facebook; Ljusdals GK Damgolf. Om det blir plötsliga förändringar av exempelvis damgolfen på tisdagskvällar kommer information i Facebookgruppen.

Det börjar dra ihop sig mot en ny säsong och för att citera Gert Fylking: Äntligen!
Vi kan också se fram emot en säsong utan restriktioner och med betydligt lägre smittorisk. Men vi får kanske avstå tackkramarna efter rundorna åtminstone en säsong till.

I år blir det några nyheter:

Ny tävling  –  DAMSLAGET

Under perioden juni – augusti spelar var och en så många rundor man behagar (leta gärna upp några damer att spela med 😊). För varje vecka rapporterar ni er bästa registrerade 18-hålsrunda till stina.temari@gmail.com (senast efterföljande måndag, kl.19).

Söndagen den 11 september avslutar vi tävlingsperioden med en gemensam tävlingsdag. Denna avslutas med en prisutdelning för hela tävlingsperioden. De som vill stannar sedan kvar och äter en god middag i trevliga vänners lag.

Av de totalt 14 spelveckorna räknas de 8 bästa resultaten. Pris delas ut till 1:an, 2:an och 3:an.

Tävling i tävlingen: vid anmälan till tävlingen meddelar ni även ert aktuella hcp. När sista veckan i augusti rapporteras meddelar ni ert då aktuella hcp. Pris delas ut till den som bäst lyckats förbättra sitt hcp under juni – augusti.

 • Kostnad för att delta: 150 kr
 • Anmälan senast: 29 maj 2022

REGLER-DAMSLAGET>>

Söndagen den 15 maj, kl.14:30, träffas vi för en fika (på egen bekostnad) på golfrestaurangen. Vi får då en stund att umgås, prata om reglerna för nämnda tävling och ni har möjlighet att ställa frågor om ni har funderingar.

Årets Gästrike-Hälsinge Damgolf.

Fr.o.m. i år blir det fyra deltävlingar under maj-juni och tre under augusti-september.

De tidigare två åldersklasserna har nu blivit en, D50+.Om någon som är mellan 45–49 årdeltagit tidigare får denne delta även i år. Det blir en A-klass (hcp upp till 22) och en B-klass (hcp 22,1-36). Mer information om regler finns att läsa på; Damer – Gästrike-Hälsinge Golfdistriktsförbund (gh-gdf.com)

Kommande spelschema:

 • 16 majHofors
 • 30 maj Gävle
 • 13 juni Bollnäs
 • 27 juni Högbo
 • 1 augusti Söderhamn
 • 29 augusti Ljusdal
 • 12 september Hudiksvall

Tänk på att sista dag för anmälan till G-H Damgolf är på onsdagar.


Tisdagskvällar

Inget finns planerat för tisdagar. Ni som är intresserade av att fortsätta med dessa 9-hålsrundor kan anmäla ert intresse i Facebook-gruppen alternativt på kansliet.
Den av er som kan tänka sig att boka tider och hålla i trådarna med lottning av bollar osv. får gärna anmäla det också. Ett förslag är att vara tvåsom delar på ansvaret.

Hör gärna av er vid funderingar / Stina Persson, 076-8121483.

Ser fram emot härliga golfträffar under säsongen!