Damer

Damgolf 2021/2022

Det är lätt att glömma bort att uppdatera denna sida då vi även har en grupp på Facebook. Men bättre sent än aldrig…För er som inte hittat till gruppen på Facebook; Ljusdals GK Damgolf. Om det blir plötsliga förändringar av exempelvis damgolfen på tisdagskvällar kommer information i Facebookgruppen.

Slut på golfsäsongen – tråkigt men sant

Efter en fantastisk sommar med mycket trevligt, roligt och bra (i alla fall emellanåt) golfspel är det dags att lägga klubborna på hyllan. Här kommer en kort sammanfattning av säsongen för oss damer.

Intresset för att delta på våra tisdagskvällar har varit lite lågt. Sprid gärna informationen till de du känner som kan tänkas vilja vara. Vi spelar då 9 hål för trevligt sällskap och träning. Erfaren eller nybörjare, äldre eller yngre spelar ingen roll. Vi tar nya tag nästa säsong och hoppas på ett högre antal deltagare.

Gästrike-Hälsinge Damgolf (D45+ och D65+) – resultat

Det blev även det här året, i pandemins spår, en annorlunda version av tävlingen. Vi brukar alltid spela tre deltävlingar under maj-juni och tre under augusti-september. I år var inte Ljusdal en av de banor som spelades.

Årets första deltävling som skulle ha varit i Hofors den 24 maj blev inställd men Hofors lyckades klämma in tävlingen den 26 juli. Femte deltävlingen skulle ha spelats i Gävle den 23 augusti men p.g.a. översvämningarna fick deltävlingen spelas den 27 september. Normalt brukar sista deltävlingen genomföras i början av september.

Roligt att klubbarna kunde ändra sina tävlingsscheman så att vi lyckades genomföra alla sex deltävlingarna.

Lagmässigt blev Hudiksvall svårslaget som vanligt. I lagtävlingen räknas bruttoresultat och Hudiksvall har nu kammat hem lagsegern för 6:e året i rad. Vi kan bara gratulera dem till bra spel! Gävle kom på andra plats och Söderhamn blev trea.

Från Ljusdal hade vi inte tillräckligt många deltagare i år så resultaten för de spelare som deltog kunde inte räknas som lagresultat.

Gästrike-Hälsinge Damgolf
– nytt inför kommande säsong

Nytt upplägg på tävlingen (D50+).

  • Nästa år så spelar vi 7 omgångar och räknar de 4 bästa resultaten både individuellt och i lag.
  • Vi har två hcp-klasser. En A-klass t.o.m. 22.0 och en B-klass från 22.1. Både A och B-klassen spelar slaggolf, brutto och netto.
  • Ny åldersgräns blir 50 år. Men alla som tidigare har deltagit i D45 och som ännu inte har fyllt 50 har dispens.

Tack för denna säsong och väl mött under nästa!
(Information om datum och golfbanor för nästa års spel kommer senare).

Lokal kontaktperson för Gästrike-Hälsinge Damgolftävling
– Hör gärna av er till mig om ni har några funderingar  /  Stina Persson, 076-8121483