Vilgot Gunnarsson

Möt Vilgot Gunnarsson, 25 år som tar över som PRO efter Ulf Norrbys 33 år i klubben. I höstas blev Vilgot klar med sin utbildning till PGA Club Professional.

Vilgot, som började sitt golfspel på Järvsöbaden, klev över till Ljusdals GK i tonåren, tränade och spelade golf i princip varje dag.

Under träning av Ulf Norrby kom framgångarna, Vilgot spelade i serielaget, Teen Tour, Junior-SM och kvalade även till Svenska touren. Ishockey är även ett stort intresse, han spelade med Järvsö Hockeyklubb fram till att pandemin satte stopp för spel i serielag. Han har även 3 år som banarbetare på Ljusdals GK i bagaget, alltid nyttigt som PRO att även kunna känna till hur banan sköts.

Vilgot hjälpte Ulf Norrby tidigt med juniorträning och ”Grönt Kort” kurser, intresset för detta blev till en tvåveckors utbildning till Tränarassistent.
Därifrån sökte Vilgot till PGA utbildning, kom in på första försöket och började sin bana till PRO.

Teori på Bosön, Lidingö och resten av utbildningen var nere i Karlskrona, Halmstad samt i Skåne på PGA National . Totalt 4 års utbildning till färdig PGA Club Professional!

Idéer om sin roll i Ljusdals GK har Vilgot, att få igång träningskulturen bland såväl nybörjare som etablerade spelare samt nybörjarprogram och juniorträning – få golfare att känna sig hemma här nere på Kläppaängarna!

– Alla är välkomna, ska nog få bukt även med de värsta slajsarna! avslutar Vilgot med glimten i ögat.

Välkommen som PRO till klubben Vilgot!