Andra Chansen – finaldag

SÖNDAG:

Söndagens avslutande i Andra chansen blev regnig, det var spel på en bana som var totalt vattensjuk, det gällde att träffa bollen rent – duffar gav inte någon pardon på bollflykten..

Bäst att bemästra detta blev i A-klassen Christer Dahlberg och Pär Glaas, båda Ljusdals GK med totalt 193 slag – 3,4 slag före tvåorna Joakim Nyberg och Philip Åkerström, Ljusdals GK.

B-klassens segrare heter Emelie Widmark och Gunnar Andersson, Ljusdals GK (morfar och dotterdotter) med 196,7 slag. Tvåa i samma klass blev Andreas Hansen och Martin Hedin med 198,9 slag.

Detta innebar att vinnarna i respektive klass åker med och deltar i finalen i Wira Medical Masters som spelas på Oliva Nova Golfresort i Spanien i månadsskiftet april/maj 2024 – GRATTIS!

RESULTAT>>


LÖRDAG:

Andra dagens spel – Det blev fint golfväder, litet duggregn men inget värre, menLjusnans vattenstånd fortsätter att öka.. Det innebar att hål 4 och hål 8 gjordes om med tee från 150 m. pinnen! Vattnet omöjliggjorde att överhuvudtaget gå till ordinarie tee på dessa hål!

Hål 6 – håll till höger!

Dagens spel gav dock en hel del fina resultat, det var scramble på menyn.

Dagens bästa par i A-klassen blev Tomas Wickman och Fredrik Jonsson med 59,1 slag, B-klassens bästa idag blev Andreas Hansen och Martin Hedin med 58,7

Totalt i A-klassen leder Sara Talling och Jörgen Johansson, Hudiksvall med 125,8 slag följd av Tomas Wickman och Fredrik Jonsson, Ljusdal.
I B-klassen leder Magnus Ferm och Mattias Olofsson med 128,8 slag, tvåa ligger Andreas Hansen och Martin Hedin.

Dagens närmast hål på 9:an – där bådas avstånd räknas – blev Emil Engberg och Mattias Jonsson med 14,09 meter – Grattis!

Mycket spännande avslutning imorgon med Greensome som spelform, första start flyttad till 10:00 pga. nalkande regn..

Hål 4 – vy mot hål 16 – kanalen har växt till sig..

RESULTAT efter dag 2>>

——————

FREDAG:

Men lagom till efter lunch sprack molntäcket upp och solen kom med värme och bra spel!

Efter första dagens bästboll leder i A-klassen Rasmus Gustafsson och Jonas Pettersson med 64 slag, i B-klassen leder Magnus Ferm och Mattias Olofsson med 67 slag. Närmast hål på 9:an vanns av Philip Åkerström och Joakim Nyberg på tillsammans 9,1 meter (båda spelarna måste ha greenträff)

Många fina resultat, trots att det var vattensjukt större delen av spelfältet. Det gällde att inte ”duffa” – då försvann all kraft i slaget ner i det blöta..
Regeln ”Tillfälligt vatten” utnyttjades ofta..

Hål 10 – en ”ny damm” på fairway!

Hål 11 var också vattenfylld..

DAGENS RESULTAT>>

Nåväl – nya tag imorgon lördag med spelformen Scramble – kör hårt!