Veckobrev

Här kommer vi att publicera de veckobrev som skickats från kansliet till alla medlemmar!
Tel: 0651-168 83  |  e-post: kansli@golfiljusdal.nu

2024-05-20

Informationsbrev vecka 21

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Banöppning
  Så roligt att få vara igång och fantastiskt roligt att få träffa er medlemmar igen.
  Vi ser så mycket fram emot sommaren och att få “rå om er” igen!
 • Målning av shop och vagnsbodar
  Vilken skillnad det blev! Kolla in denna länk för att se resultat. https://www.golfiljusdal.nu/2024/05/17/nymalat/

Det kan vara lite stökigt i bod 1,2,3 och 4 nu. Det var mycket saker och skräp i bodarna. Vi kan väl komma överens om att var och en ansvarar för att det är ordning och reda runt sin plats. Släng tomflaskor och skräp i papperskorgar och släng eller ta hem gamla handdukar/ headcovers och strumpor med spindelväv på!

 • Demodag Titleist måndag 27 maj
  Måndag 27 maj 12.00-18.00 kommer Titleist och visar upp sina nyheter. Du bokar din plats till att göra en custom fitting via denna länk.

  • Seniorgolf 65+ startar tisdag 28 maj
  Vi hade en bra upptaktsträff i torsdags med 40 deltagare. Tisdag 28 maj startar årets seniorgolf. Anmälan sker helst via Min Golfmen det går även att anmäla sig på anslagstavlan i shopen. Var du inte på mötet eller undrar du något kring seniorgolfen – kontakta Linda.

  • Damkväll tisdag 28 maj 18.30
  Vi träffas 18.30 för information i restaurangen om sommaren och golfklubben. Möjlighet finns att slå på rangen och vi kommer ha fina erbjudanden i shopen.
  Alla damer är välkomna – så sprid gärna ordet till nyfikna blivande golfdamer.
  Har du inte anmält dig så gör det nu! kansli@golfiljusdal.nu

 • Tävlingspremiär – lördag 1 juni
  Vi presenterar årets första tävling! Golfrestaurangen Open 2024.
  För 300:- får du startkit, fika efter nio hål, fint prisbord, bankett samt musikunderhållning.
  Spelformen är 18 hål singel slaggolf och sista anmälan är 30 maj 23:59.
  Anmälan via Min Golf. https://mingolf.golf.se/Competition/4449607

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2024-05-13

Informationsbrev vecka 20

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Banan öppnar!

På fredag kl. 12.00 öppnar vi banan! Härligt!
Många har börjat boka in sig och vi påminner er om att om ni är två personer som ska spela så boka in er på en annan två-boll. Vi förbehåller oss rätten att justera bokningar med 10 minuter åt ett eller annat håll, så att sällskap om 3 och 4 har tider att boka.

Från fredag börjar vi också med sommartider i shopen. Öppet måndag-torsdag 08.00-18.00, fredag-söndag 08.00-15.00.

 • Städdagen
  Vi riktar ett stort tack till er alla som kom i torsdags på städdagen. 70 medlemmar var vi som krattade, bar ris, putsade rutor, skrapade hus och mycket mer! Nästa år siktar vi på 100!
 • Senior 65+
  På torsdag träffas vi klockan 15.00 i Ljusdals-salen på förvaltningshuset. Vi pratar både om seniorgolfen tisdag/torsdag i Ljusdal men också lite om Gästrike-Hälsinge serien. Dessutom kommer Lars Persson från Sisu och pratar om lärgrupper bland annat. Har du inte anmält dig så gör det nu på kansli@golfiljusdal.nu eller ring Linda på 0651-168 83.

  Demodag Titleist MÅNDAG 27 maj
  Måndag 27 maj 12.00-18.00 kommer Titleist och visar upp sina nyheter. Du bokar din plats till att göra en custom fitting via denna länk.

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2024-05-06

Informationsbrev vecka 19

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Maj månad
  Det är många datum att hålla reda på så jag tänkte sammanställa vad som är på gång så ni får allt på samma ställe:

6 maj:
Vinnaren i Wira Medical Masters 2023 koras i Spanien

9 maj:
Städdag 09.00-13.00 – Anmälan via mail här.
Vi behöver din hjälp! Ta med kratta och piassava. Vi ska kratta löv och borsta shopbyggnad samt två vagnsbodar inför målning vecka 20. Klubben bjuder på korv/kaffe. Förutom att vi stärker klubbkänslan så får du också som belöning ett presentkort i shopen på 350:-

13 maj:
Målning startar av shopbyggnad och vagnsbodar 1,2,3 och 4. Vi kommer ställa alla bagar på mitten och sätta plast runtom. Vill du får du som har plats i dessa bodar gärna ta hem din bag i helgen!

16 maj:
Upptaktsträff seniorer 65+. – Anmälan via mail här
15.00-17.00 Förvaltningshuset. Information av Lars Persson, RF Sisu om lärgrupper samt av Linda om sommarens golfspel. RF Sisu bjuder på fika.

17 maj:
Upptaktsträff med våra sponsorer 13.00-15.00

25 maj:
Start Första Gröna Kortet kursen

28 maj:
Demodag på rangen med Titleist. Vi återkommer med anmälningslänk.

28 maj:
Upptaktsträff med våra damer – Anmälan via mail här
Vi träffas 18.30 för information i restaurangen om sommaren och golfklubben. Möjlighet finns att slå på rangen och vi kommer ha fina erbjudanden i shopen. Alla damer är välkomna – så sprid gärna ordet till nyfikna blivande golfdamer.

29 maj:
Start Andra Gröna Kortet kursen Under maj kommer också banan att öppna men vi avvaktar med datum för att se vad denna vecka ger vädermässigt!

dessutom 1 juni..
Årets första tävling: Golfrestaurangen Open. (Anmälan öppen på Min Golf) 

Ha en fin vecka!
Linda, Ulf E, Vilgot

2024-04-29

Informationsbrev vecka 18

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Wow, vilken pangstart!
  Ett stort tack till alla er som besökte oss igår, i shopen och på demodagen! Nu blev vi ännu mer taggade på säsong! Och kom alltid ihåg att det ni handlar i shopen och rangen går tillbaka till klubben och ger oss möjlighet att utveckla verksamheten, så varmt tack!
 • Städdag – 9 maj
  Torsdag den 9 maj välkomnar vi er ner för vårens städdag. Vi träffas 09.00 vid maskinhallen och håller på till ca 13.00. Klubben bjuder på korv och kaffe.
  Ta med kratta, räfsa, sop och vattenflaska! Efter väl förrättat arbete erhåller ni en “städcheck” på 350:- som gäller i shopen. Anmäl dig till kansli@golfiljusdal.nu
 • Lycka till finalister Wira Medical 2023
  Imorgon är det avresa för gänget som åker till Oliva Nova, Spanien. Förutom ett helt gäng glada golfare så är det finalspel för Monica Wåhlström, Britt-Mari Wiklander, Erik Hamrén, Tom Dahl, William Bergman, Herman Halonen, Kalle Lindkvist, Anton Persson, Göran Lindkvist, Christer Dahlberg, Pär Glas, Emelie Widmark och Gunnar Andersson i Wira Medical Masters 2023. Hoppas ni alla får en härlig resa och lycka till i tävlingen!
 • Shop/kansli håller stängt 1 maj
 • Påminnelse om betalning
  Det finns fortfarande ett antal som inte betalat sin årsavgift. Hör av er till Linda på kansli@golfiljusdal.nu eller 0651-16883 om ni behöver hjälp med tillvägagångssätt att betala, annars finns era avgifter att betala på Min Golf. Är du osäker på om du ska spela golf eller mot förmodan inte ska spela alls i år så hör av dig då också så vi vet.
 • Grattis Annica Swartswe!Annica blev den lyckliga vinnaren när vi lottade ut ”Snabba Betalare” på årsmötet i tisdags. Hon vinner tillbaka inbetald summa som ett presentkort i shopen. Protokoll från mötet kommer inom kort presenteras på hemsidan.

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2024-04-15

Informationsbrev vecka 16

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Rangen öppnar på fredag 19 april klockan 12.00
 • Shopöppning & Demodag Cobra 28/4
  Söndag den 28 april kommer vi att öppna upp vår nyrenoverade shop! Fina erbjudanden med sommarens nyheter. Öppettider i shopen 10.00-15.00. Vi bjuder på kaffe!
 • Passa även på att anmäla dig till demodagen med Cobra. Du bokar via denna länk eller kontakta oss!    Boka tid – Demo>>
 • Vårmötet
  Verksamhetsberättelser/ handlingar till vårmötet finns nu att tillgå på hemsidan. Ekonomidelen kan hämtas på kansliet och ni får den i handen på mötet.
  Välkomna på tisdag kl. 18.30 i Golfrestaurangen.
 • Nybörjarkurser
  Nu har vi lagt ut de fyra första nybörjarkurserna. Två av kurserna är redan fulltecknade, men några platser finns kvar till 29-30 maj och 4-5 juli. Känner du någon som är sugen på att börja så kontakta shop/kansli för anmälan.
  Se mer information på hemsidan>>
 • Golfskola
  Den 17-19 juni 09.00-12.00 bjuder klubben i samarbete med Ljusdal Profil in till årets Golfskola 2024. Golfskolan är öppen för alla barn mellan 6 och 12 år. Anmälan görs till pro@golfiljusdal.nu , 070-359 59 17 eller direkt i shop/kansli.
  För att läsa mer om golfskolan>>

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2024-04-08

Informationsbrev vecka 15

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Den 28 april klockan 10-15, kommer Cobra till oss med deras nya klubbserie DARKSPEED. Boka en tid för custom fitting med deras expert, så kan du vara säker på att ha rätt klubbor när banorna öppnar.
Läs mer>>

 • Tävlingskommittén

Vi presenterar med glädje delar av vår nya tävlingskommitté; Rasmus Andersson, Wilma Andersson och Jonas Pettersson.

Inför året har vi delat upp tävlingskommittén så att vi har en grupp som ansvarar för Masters och Andra Chansen och Rasmus, Wilma och Jonas är huvudansvariga för de andra tävlingarna.

Dessutom tillkommer ett antal personer som kommer vara med på tävlingsdagarna med olika uppgifter.

Om ni har frågor och funderingar kring tävlingar (inte Masters och Andra Chansen) så kan ni maila till tkljusdal@hotmail.com

Sommarens tävlingar är nu öppna för anmälan>>

 • Tidsbokning studion

Vi har också släppt sommarens tidsbokning för banan. Det betyder att om ni ska boka tider i studion via Min Golf kan ni behöva byta bana till Simulatorgolf, Ljusdals Golfklubb för att se tiderna i studion.

 • Resultat Vinterturnering i studion

Nu har vi spelat färdig vår första turnering i studion, 10 veckors spel där de 8 bästa rundorna räknades. Totalt spelade 27 personer och 9 personer hamnade på minus i totalresultat.

Två spelare stack ut med extra låga resultat, 1:a Simon Vestberg och 2:a Hans Olofsson. Följande spelare hade också minus; Gunnar Andersson, Lars M Johansson, Lennarth Skalberg, Hans Robertson, Roger Centerström, Ronald Hallqvist och Sivert Andersson.

Stort tack till alla som deltagit! Till hösten drar vi igång en ny omgång men först ska vi njuta av en förhoppningsvis fantastisk sommar!

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2024-04-02

Informationsbrev vecka 14

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • April

Påsken är över och vi är inne i april månad. Mycket kommer hända denna månad som verkligen får oss att känna att det närmar sig säsong!
Vårmöte 23/4, Rangeöppning, Demodag med Cobra, Grand Opening i nyrenoverad shop och den sista april åker även finalfältet på Wira Medical 2023 iväg till Spanien.
Denna vecka släpps också programmet för sommarens tävlingar!

Kallelse Vårmöte – Tisdag 23 april kl. 18.30. Golfrestaurangen

Föredragningslista

1.                   Fastställande av röstlängd för mötet
2.                   Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt
3.                   Fastställande av föredragningslista
4.                   Val av ordförande och sekreterare för mötet
5.                   Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare som jämte ordföranden skall
justera mötesprotokollet
6.                   a) Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret
b) Styrelsens strategiska mål 2024
c) Styrelsen årsredovisning (resultat- och balansräkning) för det senaste
räkenskapsåret
d) Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste
verksamhetsåret
7.                   Fastställande av resultat- och balansräkningen samt disposition av överskott
respektive underskott i enlighet med balansräkningen
8.                   Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser
9.                   Utlottning snabba betalare
10.                 Övriga frågor
11.                 Avtackningar
12.                 Avslutning

 

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2024-03-25

Informationsbrev vecka 13

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Tävlingar 2024

I skrivande stund är det 198 anmälda, alltså är tävlingen, Wira Medical Masters fulltecknad – men anmäl dig! Det kommer att bli platser som i nuläget är bokade, men kommer att reduceras pga. olika sponsorers deltagande.
Övriga tävlingsprogrammet kommer att läggas ut under nästa vecka och anmälningarna öppnar då. Håll utkik!

 

 • Hjärtstartare

Vi har nu installerat en ny hjärtstartare som finns i shopen, på väggen direkt in till vänster. Ytterdörren är på tidlås och det är öppet de tider som studion går att boka.

 

 • Tillstånd att använda golfbil/ sjukintyg  

Det är dags att förnya tillstånd att använda transportmedel (golfbilsintyg). Du som har haft ett tidigare lämnar in ditt gamla till kansliet så byter vi ut det. Har du inte haft något tidigare så behöver vi en kopia av ditt läkarintyg där det står att du behöver ha golfbil vid golfspel.

 • Shop/kansli stängt under påskhelgenPå skärtorsdag stänger shop/kansli 12.00 och öppnar åter tisdag 2 april 09.00.Vi önskar er en glad påsk!
  Vilgot, Ulf E, Linda

2024-03-18

Informationsbrev vecka 12

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Wira Medical Masters 2024

I skrivande stund är det 169 anmälda av de 198 platser som finns, alltså endast 29 platser kvar…

 • Försäkring

En påminnelse om att när du är medlem hos oss så ingår en Medlemsförsäkring i Folksam. Du är alltid försäkrad när du spelar golf. Det ingår Olycksfallsförsäkring, Ansvarsförsäkring samt Råd för idrottsskador. Här kan du läsa mer:
https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/golf

 • Aktuellt  

Förutom planering och roddande inför kommande säsong så har Kent Ström grävt ur diket för att höja upp vattennivån och få en fin vattenspegel på hål 5. Shopen får en uppfräschning och i verkstan håller Magnus och Ulf på att bygga ett sliprum.
Årsavgifterna kommer in och vi finns på plats måndag till fredag mellan 9.00-15.00 för dig som hellre vill betala i shopen. Du kan också maila kansli@golfiljusdal.nu om du hellre vill ha en faktura.

 • Vårmötet 2024

Vårmötet är enligt tidigare information den 23 april 18.30. Motioner ska vara inkomna till styrelsen senast den 26 mars.

 

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2024-03-04

Informationsbrev vecka 10

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Shop och kansli stängt onsdag – torsdag
  Onsdag 6 mars och torsdag 7 mars kommer shop och kansli vara stängt. Vilgot åker till Halmstad på utbildning med PGA och Linda åker till Stockholm för utbildning för Nya kanslister/ klubbchefer.Min Golf Bokningsapp
  Den nya bokningsappen är här nu!

Nu finns den nya versionen av Min Golf Bokning – den officiella bokningsappen för Min Golf. Ladda ner den kostnadsfritt i App Store eller Google Play.

Den gamla appen MG Bokning kan du radera.

Så fort du laddat ner nya Min Golf Bokning till din mobil kan du logga in med ditt Golf-ID och Min Golf-lösenord och börja använda appen.

Appen är kopplad till ditt vanliga konto i Min Golf. Dina bokningar, handicapronder, golfväder, favoritklubbar med mera finns tillgängliga både i appen och på Min Golf. Enkelt och smidigt!

Anmäla dig tävlingar gör du även fortsättningsvis via vår hemsida eller Min Golf på en webbläsare!

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2024-02-26

Informationsbrev vecka 9

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Snabba betalare – en extra dag
  Det är ju skottår i år så ni får en extra dag för att betala och vara med på snabba betalare – alltså torsdag sista dag!
  Tycker man att det är krångligt att betala via Min Golf så finns följande alternativ:
  – kom ner och betala i shopen via swish eller kort
  – swisha till 123-453 50 43 (ange golf-id och namn på den betalningen gäller)
  – betala via bankgiro 838-8944 (ange golf-id och namn på den betalningen gäller)
 • Tävlingsprogrammet är klart!
  Nu är tävlingsprogrammet för sommaren 2024 klart! Vi är glada att kunna presentera våra samarbetspartners för året, en del nya och några vi fortsätter samarbetet med. Vi är otroligt glada att ni stödjer vår klubb! Vi har medvetet i år valt att satsa på lokala sponsorer till våra tävlingar.
  Anmälan och mer information om tävlingarna kommer snart att ligga ute på hemsidan och på Min Golf!
  Tillsvidare kan ni läsa här https://www.golfiljusdal.nu/2024/02/23/planera-in-sommaren/
  och planera in speldagarna!
 • Anmälan Wira Medical Masters
  1 mars 00.00 öppnar anmälan för årets Masters. Se till att anmäla dig i tid så du får din plats. Anmälan sker via Min Golf.
 • Stängt i shop och kansli – onsdag 6/3 och torsdag 7/3Vecka 10, onsdag 6 mars och torsdag 7 mars kommer shop och kansli vara stängt. Vilgot åker till Halmstad på utbildning med PGA och Linda åker till Stockholm för utbildning för Nya kanslister/ klubbchefer.*
 • Vårmöte tisdag 23 april 18.30
  Boka in datum för vårmöte!
  Kallelse kommer enligt klubbens stadgar senast tre veckor innan mötet och handlingar kommer att finnas tillgängliga senast en vecka innan.

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2024-02-12

Informationsbrev vecka 7

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Resultat vinterturnering studio:
  Vecka 6 -topp 6:Simon Vestberg -6
  Sievert Andersson – 5
  Ronald Hallqvist -3
  Jan Hedlund -3
  Gunnar Andersson -2
  Tore Eklund +1
 • Parkering vid studion ej tillåtet
  Vi påminner om att det inte är tillåtet att parkera vid studion. Det är många tunga fordon som ska med leveranser till golfrestaurangen. Parkering sker på ordinarie parkering.

Seniortour distriktet 2024 – damer och herrar 50+

Nu har spelschemat för Gästrike-Hälsinge seniortour blivit klart så att ni kan boka in sommarens speldatum. Ta chansen att spela distriktets banor för 150:- per gång!
Tävlingarna är öppna för distriktets samtliga manliga och kvinnliga spelare som under 2024 fyller minst 50 år.
Speldagar är måndagar. 7 spelomgångar.

Herrar:
Åldersklasserna är det kalenderår spelaren fyller 50, 60, 70 respektive 80 år.
och varje gång så bildar också Ljusdals GK ett lag där de fyra bästa resultaten räknas.
Nytt för i år är att det är nya hcp-gränser för åldersgrupp 60 och 70, där A-klass är t.o.m. 18.0 och B-klass från 18.1.
H50 spelar alla i klass A och i H80 spelar alla i klass B.
B-klass får välja tee vid anmälan (bästa bruttoresultat bortfaller).

Damer:
Åldersklasserna är 50+ och 70+.
A-klass i 50+ är hcp +4 – 24,0, B-klass 24,1-54, max hcp 36 får räknas.
A-klass i 70+ är hcp +4-25,0, B-klass 25,1-54, max hcp 36 får räknas.
För damerna räknas de 3 bästa bruttoresultaten in i lagtävlingen.

Här hittar ni information om speldagar och om ni vill läsa mer om tävlingsbestämmelserna.

HERRAR: https://gh-gdf.com/herrar/
DAMER: https://gh-gdf.com/damer/


Köp Golfamore (f.d. Golfhäftet) och få PLUS på köpet!

Den 14 februari börjar Golfamores (f.d. Golfhäftet) populära PLUS-kampanj! Köper du Golfamore 2024 får du PLUS på köpet (värde 200 kr). Med Golfamore PLUS kan du besöka dina favoriter bland Golfamore-banorna igen på utvalda PLUS-tider och fortsätta golfa till halv greenfee.
Golfamore med PLUS 595:- (ord. pris 795:-)

Hos oss kommer man att kunna spela på plus-tider hela maj, september och oktober samt efter 13.30 i juni,juli och augusti.

Vill du stöjda vår klubb kan du köpa Golfamore genom oss:
https://www.golfiljusdal.nu/golfamore-2024/

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2024-02-05

Informationsbrev vecka 6

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Vinterturneringen

Första veckan av vinterturneringen i studion avklarad! Så roligt att vara igång. Efter första veckan ser topp 6 ut enligt följande:

 1. Simon Vestberg -4
 2. Gunnar Andersson -3
 3. Ulf Arnell -2
 4. Hans Olofsson -2
 5. Annika Andersson -1
 6. Hans Robertson -1

Nya möjligheter nästa vecka – och det finns några platser kvar om du som är dagledig 9-15 vill hoppa med.
Hör av dig i så fall till kansli@golfiljusdal.nu

 

Vilgot PGA-utbildning

Torsdag och fredag denna vecka kommer Vilgot vara borta för ERFA-träff med PGA.

Snabba betalare

Påminnelse om snabba betalare. Betala innan 28/2 så har du chans att vinna tillbaka din inbetalda summa i form av ett presentkort. Detta kan du använda vid nästa års betalning, till startavgifter, eller inköp i shopen. Dragningen sker på vårmötet i april.

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2024-01-23

Informationsbrev vecka 4

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Anmälan till vinterturnering i studion för daglediga

Vi har några platser kvar till turneringen som börjar på måndag. Hör av dig till kansliet senast fredag 26/1 kl.12.00. Tiderna kommer att mailas ut till de anmälda på fredag eftermiddag.

Nomineringen Golfamore Award

Vi har nu fått resultatet från Golfamore Award och vi säger grattis till Östad Golf Väderstad som vann Bästa Gästvänlighet och till Kils GK som vann Bästa Restaurang.

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2024-01-16

Informationsbrev vecka 3

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

• Vinterturnering i studion för daglediga

Vi har nöjet att bjuda in dig som har möjlighet att spela på vardagar 09.00-15.00 till en 10-veckors turnering i studion.

 • Start måndag 29 januari – slut 5 april
 • En gång i veckan (2 timmar) där resultatet på hål 1-9 räknas. Finns det tid kvar får ni gärna spela fler hål men då utom tävlan.
 • Vilgot och Linda bestämmer veckans bana och förutsättningarna.
 • Alla inställningar är klara när ni kommer dit
 • 100:- per gång, swishas eller betalas i shopen
 • De 8 bästa resultaten räknas.
 • Anmälan görs till kansli på kansli@golfiljusdal.nu eller på 0651–168 83
 • Första veckan sätter vi ihop spelschema, inför andra veckan skriver ni upp er på ett schema på en tid som passar er.
 • Starttider blir 09.00, 11.00, 13.00, måndag till fredag.
 • Max antal 45 deltagare.
 • Presentkort i studion i prisHör av er om ni har några frågor!Snabba betalarePåminnelse om snabba betalare. Betala innan 28/2 så har du chans att vinna tillbaka din inbetalda summa i form av ett presentkort. Detta kan du använda vid nästa års betalning, till startavgifter, eller inköp i shopen. Dragningen sker på vårmötet i april.Ha en fin vecka!
  Vilgot, Ulf E, Linda

2024-01-09

Informationsbrev vecka 2

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Öppettider shop/kansli
  Efter högtider är vi nu tillbaka och shop/kansli är öppet måndag – fredag 09.00-15.00.
  Välkomna!
 • Snabba betalare
  Det verkar ha gått bra med tilldelningen av avgifter via GIT/ MinGolf och vi har hittills fått in dubbelt så mycket pengar som vid samma tid i fjol. Tack till er som betalat!
  Precis som tidigare så kör vi en utmaning “Snabba Betalare”.
  Betala innan 28/2 så har du chans att vinna tillbaka din inbetalda summa i form av ett presentkort. Detta kan du använda vid nästa års betalning, till startavgifter, eller inköp i shopen. Dragningen sker på vårmötet i april.
 • Bokning studion
  Har du inte betalat din medlemsavgift kommer du inte att kunna boka tid i studion eftersom du inte är aktiverad. Vill du boka tid i studion så ring eller skicka ett sms till Linda 070-678 11 65 eller Vilgot 070 – 359 59 17 så bokar vi via dig.
  Från 20 februari kommer en ny bokningsapp via Mingolf och då ska det gå att boka starttider via appen.
 • Mål och handlingsplaner 2024
  Nu finns protokoll samt Mål och handlingsplaner för 2024 på hemsidan. https://www.golfiljusdal.nu/klubbinfo/styrelse/protokoll/

Det betyder att vi inte presenterar dessa i veckobrev som jag skrev innan jul, utan ni kan läsa alla planer på hemsidan. Är det något som är oklart så tveka inte att höra av er till oss.

 • Nominering Golfamore
  De sista dagarna på 2023 fick vi en riktig nyårskaramell!
  2023 spelades över 260 000 rundor med Golfamorekortet (tidigare golfhäftet) på över 1300 golfklubbar i Sverige och Europa. Efter rundan får gästerna lämna omdömen om den besökta klubben och dessa ligger till grund för Golfamore Award. Vi är galet stolta och glada att Ljusdals Golfklubb har blivit nominerad i två av fem kategorier. (tio finalister i varje klass). BÄSTA GÄSTVÄNLIGHET och BÄSTA RESTAURANG.
  Nu håller vi gemensamt tummarna i mitten av januari när segrarna ska koras.Ha en fin vecka!
  Vilgot, Ulf E, Linda

2024-01-01

Informationsbrev vecka 1

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • God fortsättning på det nya året!

Idag och imorgon kommer årsavgifter inför 2024 tilldelas och finnas att betala via mingolf.se. Det kommer alltså inte ut några fakturor via mail från oss i år. I detta brev följer information hur du går till väga för att betala din årsavgift.

Betalning

Betalning av avgifterna sker via mingolf.se

Förfallodag 28 februari men du kan betala direkt när de är tilldelade.

Direkt när man betalt så aktiverar man sitt medlemskap för hela året. För att vara aktiv medlem och få boka och spela på golfbanor, så måste dina tilldelade avgifter vara betalda.

Man kan betala på olika sätt:

* Swish

* Kort

* Faktura (via Swedbank Pay)

* Delbetalning (delbetalning via Swedbank Pay)

Man kan även som tidigare delbetala avgifterna via MoreGolf Mastercard, läs mer om detta på mingolf.se

Problem

Om man inte har ex. Mobilt Bank-id, eller tycker detta är allmänt krångligt och svårt, så kan man betala på klubben med kort/swish.

– En film om hur man gör kan ses här

– Här kommer steg-för-steg hur du ska göra:

1) Logga in Min golf med ditt golf-ID och lösenord.

2) Klicka på ”Obetalda avgifter” på startsidan. (Denna knapp syns endast när du har avgifter att betala.)

3) Bocka i rutorna till höger om beloppen för avgifterna du ska betala och klicka på ”Välj betalsätt”.

4) Kontrollera att dina uppgifter stämmer och klicka på ”Nästa”. Obs! Om det i köpinformation står ”Ange ditt namn samt vad du betalar för” – så behöver du inte ange detta.

5) Läs igenom köpevillkoren, bocka för ”Jag accepterar köpevillkoren” och klicka på ”Nästa”.

6) Betalning sker via Swedbank Pay. Har du redan ett konto kan du fylla i uppgifterna och logga in. Annars väljer du ”Betala utan inloggning”.

7) Välj betalsätt och följ instruktionerna:

 • Swish – Betala via Swish och mobilt Bank-ID i mobilen. (Det står: Mottagare Svenska Golfförbundet Affärsutveckling AB och det är korrekt.)
 • Kort – Betala med kontokort eller kreditkort.
 • Faktura – Skickas från Swedbank Pay samma dag (senast dagen efter) till e-postadressen du angivit i Min Golf. Fakturan ska betalas inom 14 dagar.
 • Delbetalning – Välj att delbetala dina avgifter via Swedbank Pay. Klicka på alternativet för att läsa betalningsvillkoren.

8) När betalningen är verifierad ser du ditt kvitto/bekräftelse. Klicka på ”Slutför” och betalningen är klar!

Tips – kvitton och friskvårdsbidrag

 • Under Mina Inställningar – Genomförda betalningar i Min Golf hittar du alla dina tidigare genomförda betalningar. Genom att klicka på en betalning visas kvittot, som går att skriva ut som en PDF.
 • Under Mina Inställningar – Sekretess och nix, kan du bocka för att ditt personnummer ska visas på dina kvitton. Det underlättar om du vill ansöka om friskvårdsbidrag hos din arbetsgivare.

Vid frågor, funderingar eller om något inte stämmer, tveka inte att kontakta Linda på 0651-16883 eller kansli@golfiljusdal.nu

2023-12-11

Informationsbrev vecka 50

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Höstmötet

En riktigt kall onsdag genomfördes höstmötet, -26 grader på termometern, men varmt och trevligt inne. 26 medlemmar fanns med på röstlängden. Tack till er som kom!
Presentation av mål, handlingsplaner, budget och nya avgifter tillsammans med val av nästa års styrelse var några av punkterna. Vi hälsar Roger Centerström varmt välkommen som kassör i föreningen!
Protokoll och bilagor kommer att finnas på hemsidan när de är påskrivna och klara. Vi kommer också att presentera en rubrik i taget av mål och handlingsplaner i veckobrev i januari.

Några nyheter inför 2024:
* Årsfaktureringen kommer att ske via Min Golf. Du kommer alltså inte få någon faktura via mail utan loggar in på Min Golf, på samma sätt som om du skulle boka en starttid. HÄR finns en film som förklarar.
https://www.youtube.com/watch?v=rH5sdq0jTrQ
Har du aldrig varit in på Min Golf så prova nu i december. Gå in på https://mingolf.golf.se/, trycker på glömt lösenord, knappa in golf-id och den mailadress som är registrerad på din hemmaklubb så får du ett nytt lösenord till mailen.
Det finns många fördelar med denna nyhet. Det kommer finnas fyra olika sätt att betala, inklusive att dela upp årsavgiften. Du kan själv skriva ut ditt kvitto för friskvårdsbidrag. Du blir automatiskt aktiverad när du har betalat. Inga fakturor riskerar att hamna i skräpposten.
Har du frågor och funderingar är det bara att du hör av dig till kansliet.

* Årsavgifter 2024 för fullvärdig medlem, juniorer, nya golfare, studerande, non-resident och passiv medlem ligger oförändrade. Vi har infört tre nya medlemskategorier; Young Golfers (för de som deltar i golfskolan, 700:-), Unga vuxna (för personer mellan 22-25 år, 3.800:-) samt Diamantmedlem (för personer över 80 år vars medlemslån är konverterat till spelrätt, 1.500:-). Greenfeemedlemskap finns för personer inom Ljusdals kommun (1.200:-) samt utanför Ljusdals kommun (1.200:- inkl. 2 greenfeecheckar).

* Om du inte tänker spela golf 2024 behöver du enligt stadgarna skriftligt meddela detta till kansliet, helst senast 28 februari. Antingen säger du upp ditt medlemskap eller så går du in som passiv medlem (stödmedlem) för 500 kronor. Om du vill byta din medlemsskapstyp behöver du också meddela detta via mail eller telefon.
Vagnsbodarna hyrs ut till klubbens medlemmar, så om du inte tänker spela men vill behålla din vagnsbod behöver du bli passiv medlem.

Vinterstängt shop/kansli
Shop och kansli kommer att hålla stängt från tisdag 19 december till måndag 8 januari. För brådskande ärenden under denna tid nås vi via mail kansli@golfiljusdal.nu eller mobil Linda 070-678 11 65 eller Vilgot 070-359 59 17.
Studion är öppen för bokning 07.00-22.00 alla dagar. Har ni presentkort på timmar i studion kontaktar ni någon av oss för bokning.

Boka tid i studion med appen MGolf/MinGolf
Det krånglar med att boka tid i studion via appen MGolf/ Min Golf. Den appen kommer att försvinna i februari och ersättas av en ny, så lyckas du inte komma in där så öppna webbläsaren och skriv in https://mingolf.golf.se/ och boka den vägen.

2023-12-04

Informationsbrev vecka 49

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Studion

Tack till er som kom igår och deltog på vår presentation av studion!
Vi presenterade då också vårt Julklappserbjudande – till dig själv eller någon annan!

 • Ett presentkort på tio timmar i studion för 1.750:- (ord. pris 2.500:-)
 • Ett presentkort på fem timmar i studion för 850:- (ord.pris 1.250:-)
 • Är du intresserad – kontakta shop/kansli på 0651 – 168 83, måndag – fredag 09.00-15.00 eller skicka ett mail till kansli@golfiljusdal.nu

Vi pushar igen för att ladda ner TrackMan Golf-appen till din telefon. Då kan du i förväg planera din runda, lägga in vilken bana du vill spela, vilket tee, flaggplaceringar, hur du vill göra med puttningen, vinden, stimpen, spelform m.m. så att när du kommer till studion kan du börja spela direkt. Har du appen kan du även fortsätta din runda en annan gång om du inte skulle hinna spela klart.

Skidspår

Det finns nu dragna spår på golfbanan som många redan utnyttjat i helgen. Cirka 3 km, med start antingen vid ettans tee eller 16:e green. Tack till Roger Johansson för spåren!


 • Höstmötet nu på onsdag

Handlingarna till höstmötet; Förslag till Mål och handlingsplaner för 2024, Förslag till avgifter 2024 samt Förslag till budget 2024 finns att läsa på hemsidan.
Vi ses på golfrestaurangen på onsdag 18.30.

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2023-11-28

Informationsbrev vecka 48

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Studion
  Äntligen! Från onsdag kör vi igång med bokningar i studion!
  – Bokning sker som en vanlig starttid via Min Golf eller via telefon 0651-168 83 vardagar 09.00-15.00.
  – Ordinarie pris är 250:- / timme.
  – Bokar du via mingolf betalar du direkt vid bokning. Bokar du via telefon så betalar du via swish. Har du en speltid mellan 09-15 på vardagar kan du betala i shopen.
  – Bokning sker innan 15.00 för spel samma dag.
  – Kod kommer att tillhandahållas efter betalning via mail till den person som står på bokningen.
  – Denna vecka onsdag – söndag kommer vi köra ett öppningserbjudande med 100:-/timme.
  – Söndag 3 december kör vi en invigning! Varje heltimme kl.10.00, 11.00 och 12.00  finns Vilgot på plats för instruktion om hur man använder simulatorn.

 

 • Svenska Spel
  Vi är glada och tacksamma för er 155 personer som valt Ljusdals Golfklubb som “er förening” när ni spelar på Svenska Spel. Det har gett oss 4.218:- i bidrag från Svenska Spel.
  Vill du också lägga till Ljusdals Golfklubb som favoritförening om du spelar på Tur eller Sport&Casino – klicka HÄR och registrera ditt val.
 • Handlingar till höstmötet
  Handlingarna till höstmötet; Förslag till Mål och handlingsplaner för 2024, Förslag till avgifter 2024 samt Förslag till budget 2024 finns nu att läsa på hemsidan>>
  Välkomna till golfrestaurangen onsdag 6 december 18.30.Ha en fin vecka!
  Vilgot, Ulf E, Linda

2023-11-13

Informationsbrev vecka 46

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Tävlingskommitté 2024
  I går hade vi ett första möte med nästa års tävlingskommitté! Härlig energi, många goda tankar och nya idéer inför 2024. Utförligare information kommer på höstmötet!
  Vi har också varit på möte med Gästrike-Hälsinge Tävlingskommittéer och kommer förutom dam, herr A och herr B – tävlingar även arrangera en Div 3 tävling för juniorer i augusti! Kul. Studion
  Slagplats med bur och mattor är på plats. Nu är det el- & uppkopplingar av det tekniska som väntar denna vecka. Vi får hålla oss till tåls lite till innan invigningen kan ske. Höstmöte
  Årets höstmöte kommer ske onsdag 6 december kl. 18.30. Motioner till mötet ska sändas in till kansliet senast onsdag 15 november via mail. kansli@golfiljusdal.nuHa en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2023-11-06

Informationsbrev vecka 45

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Studion
  Installationen av Trackman är nu äntligen igång! Leverans igår och full fart i byggandet. Vi kommer att ha en invigningshelg där Vilgot instruerar och visar. När den blir av är i dagsläget svårt att säga så vi återkommer med mer information i nästa veckobrev. Höstmöte
  Årets höstmöte kommer ske onsdag 6 december kl. 18.30. Motioner till mötet ska sändas in till kansliet senast onsdag 15 november via mail. kansli@golfiljusdal.nuHa en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2023-10-30

Informationsbrev vecka 44

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Vagnsbodar
  Vi ber er vänligen att tömma era platser i vagnsbodarna så snart som möjligt. Glädjande ang. medlemsutvecklingen
  Klubben har ett strategiskt mål att vi år 2025 ska vara 700 medlemmar, år 2030 – 900 medlemmar. Vi startade året på 621 medlemmar och är i skrivande stund nu 665 stycken. Vi har under året fått in 139 nya eller nygamla medlemmar! Så fantastiskt roligt! Vi är en av bara två klubbar i vårt distrikt som ökat medlemsantalet detta år. Stort tack till er alla som hjälper oss att locka hit nya golfare och pratar gott om Ljusdals Golfklubb. Avslutningslunch seniorer
  Alla ni som har deltagit i seniorgolf måndagar/torsdagar under sommaren är välkomna på avslutningslunch tisdag 7 november 14.00. Mail eller sms har gått ut till berörda. Är det någon jag missat så hör av dig till kansliet. Klubbresan till Costa Ballena
  Det finns i dagsläget två platser kvar till klubbresan som går av stapeln 30 april till 7 maj 2024. I samband med resan spelas finalspelet i Wira Medical Masters. Här kan du läsa mer om resans innehåll och göra din anmälan. https://www.golfiljusdal.nu/2023/07/25/passa-pa-folj-med-oss/
 • Till kalendern
  Boka redan nu in i din kalender onsdag 6 december för höstmöte. Handlingar och kallelse kommer enligt stadgarna senast tre veckor innan mötet.

  Ha en fin vecka!
  Vilgot, Ulf E, Linda

2023-10-23

Informationsbrev vecka 43

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Banan
  Vi behövde hålla banan stängd fredag och lördag men öppnade upp igår. Veckan ser enligt väderprognosen lite grå ut men med plusgrader så vi försöker ha öppet så länge det går. Om du tänker spela så ring gärna kansliet på 0651-168 83 innan för att kontrollera att det är öppet.

 • Till kalendern
  Boka redan nu in i din kalender onsdag 6 december för höstmöte. Handlingar och kallelse kommer enligt stadgarna senast tre veckor innan mötet.

  Ha en fin vecka!
  Vilgot, Ulf E, Linda

2023-10-16

Informationsbrev vecka 42

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Grattis till våra 2 (!) SGT-spelare
  Ljusdals Gk har två spelare som kommer få spela på Sverigetouren nästa säsong. Det är vi väldigt stolta över! I vind på 26 m/s och där greenerna vattnades mellan varje boll för att bollarna inte skulle blåsa iväg så spelade Rasmus och Simon sig till kategori 12 i tourkvalet på Rya Gk och kommer alltså få spela ett antal tävlingar nästa år. Information från banan
  Vi får många frågor kring hur länge banan kommer att vara öppen. Det är svårt att säga men vi kör på så länge banan inte tar stryk. Vi kollar temperatur, eventuell frost, hur banan mår, kanske stänger en dag och öppnar nästa.Under veckan kommer vattenspridarna från och till att blåsas ur på tee och green.Vattnet är nu avstängt vid startkuren, rangen, nian och tian.Det börjar bli hög tid att hämta era vagnar/bagar från vagnsbodarna. Klubbresan till Costa Ballena
  Det finns i dagsläget fyra platser kvar till klubbresan som går av stapeln 30 april till 7 maj 2024. I samband med resan spelas finalspelet i Wira Medical Masters. Här kan du läsa mer om resans innehåll och göra din anmälan. https://www.golfiljusdal.nu/2023/07/25/passa-pa-folj-med-oss/

  Ha en fin vecka!
  Vilgot, Ulf E, Linda

2023-09-25

Informationsbrev vecka 41

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Avslutat tävlingsår
  Med Off Tee i lördags avslutade vi tävlingsåret i nordliga stormvindar. 112 spelare kom till start och kvällen avslutades med bankett på restaurangen.
  Totalt under sommaren har vi spelat 11 tävlingar fördelat på 16 tävlingsdagar, drygt 2000 starter och vi har korat 39 vinnare.
  Vinnare i lördags blev Rasmus och Annika Andersson – Grattis!
  Rasmus och Simon Boström önskar vi dessutom lycka till då de, efter storspel på Saltsjöbadens GK förra veckan, ska spela kvalfinal till SGT-touren på Rya Gk, onsdag och torsdag denna vecka. Vi håller tummarna! Tyck till om tävlingsverksamheten
  I lördags delade vi ut ett litet frågeformulär (som tyvärr inte räckte till alla) men vi bad er ta ställning till olika alternativ; vill man vinna presentkort eller varupriser, spela fler singeltävlingar eller partävlingar, ha kanonstart eller löpande start, tävla på lördagar eller söndagar, ha startavgift exkl. mat eller inkl. mat.
  Vill du som inte tävlade i lördags, eller som inte fick någon lapp då, tycka till om dessa frågor eller om annat som rör tävlingsverksamheten, så skicka gärna ett mail>> till kansliet med dina åsikter. Tävlingsåret 2024
  Vi söker intresserade till att jobba med tävlingar nästa år. Vi behöver minst 6 – max 10 personer till kommande tävlingskommitté. Vill du, eller känner du någon som vill vara med, så maila till Linda eller hör av dig till kansliet på 0651-168 83. Öppen bana
  Banan är fortsatt öppen för spel. Första bokningsbara tid är 10.00. Skyltar sitter uppe vid eventuell frost och då får man inte beträda gräsytor. Sitter inga skyltar är det öppet för spel – och det är garanterat myggfritt:=) Öppen shop
  Shopen håller öppet alla dagar 8-15 med 70% på utvalda kläder. Resefodral och bollar finns också att köpa inför eventuella resor i vinter. Välkomna in!Ha en fin vecka!
  Vilgot, Ulf E, Linda

2023-10-02

Informationsbrev vecka 40

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Vecka 40:
Måndag: Seniorgolf 09.00-10.30
Tisdag: Rangen stängd 06.00-09.00
Torsdag: Seniorgolf 09.00-10.30
Lördag: Off Tee – Kanonstart 11.00. Banan upptagen hela dagen.

Off Tee 7 oktober
Det är i dagsläget 40 lag anmälda till Off Tee! Visst kan vi bli fler?
Om du inte har någon spelpartner så maila kansliet, vi har en spelare som söker.
Sista anmälan är på torsdag 23.59.
Kom ihåg att köpa din bankettbiljett i restaurangen!

Samling 10.30 för information.
Kanonstart 11.00.
Prisutdelning 18.30.
Bankett 19.00.
https://mingolf.golf.se/Competition/4185985

Vilgot PGA-träff
Under vecka 40 kommer Vilgot inte vara på plats då han deltar i PGA-träff i Halmstad.

Påminnelse från förra veckans informationsbrev:
1 oktober
Från och med söndag 1 oktober kommer första bokningsbara tid på Min Golf att vara 10.00. Om det är en frostfri morgon tillämpas “bollränna” mellan 08.00-10.00. Är det frost så observera att INGA gräsytor får beträdas, inte övningsgreener heller.

Ang. presentkort
Nu börjar det bli god tid att leta upp dina eventuella presentkort från 2021 för att lösa in dom i shopen innan de går ut.

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

 

2023-09-25

Informationsbrev vecka 39

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Off Tee 7 oktober
  Du har väl inte missat att vi kör tävlingsavslutning med Off Tee lördag 7 oktober!
  Här kan du läsa mer och göra din anmälan>>
 • 1 oktober
  Från och med söndag 1 oktober kommer första bokningsbara tid på Min Golf att vara 10.00. Om det är en frostfri morgon tillämpas “bollränna” mellan 08.00-10.00. Är det frost så observera att INGA gräsytor får beträdas, inte övningsgreener heller. Vecka 39:
  Måndag: Seniorgolf 09.00-10.30
  Måndag: Gästrike-Hälsingeserien A-klass 12.00-14.20
  Tisdag: Rangen stängd 06.00-09.00
  Tisdag: Damgolf/Fadderronder 17.30-18.00
  Torsdag: Seniorgolf 09.00-10.30 Angående presentkort
  Nu börjar det bli god tid att leta upp dina eventuella presentkort från 2021 för att lösa in dom i shopen innan de går ut.Ha en fin vecka!
  Vilgot, Ulf E, Linda

2023-09-18

Informationsbrev vecka 38

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Inför Off Tee 7 oktober
Nu finns bankettbiljetter att köpa i restaurangen. Prisutdelningen sker 18.30 och sen är det bankett 19.00.
Bankettbiljetterna kostar 265:- och menyn är:
* Kolgrillad ryggbiff, rödvinssky, chimichurri, majscréme samt vitlöksrostad potatis och höstprimörer.
* Äppelkladdkaka med kanelgrädde och kaffe.
Vi ser fram emot en trevlig kväll tillsammans!

Vecka 38:
Måndag: Seniorgolf 09.00-10.30
Tisdag: Rangen stängd 06.00-09.00
Tisdag: Damgolf/Fadderronder 17.30-18.00
Torsdag: Seniorgolf 09.00-10.30

Ett sent tips
Gå in och spara ert favorit-tee i inställningarna på Min Golf så slipper ni välja tee varje gång ni spelar, om ni till exempel som herre oftast spelar från tee 49 eller dam från tee 44.
* Logga in på Min Golf
* Klicka på “Mina Inställningar”
* Välj “Hantera favoritklubbar”
* Välj favoritklubb, bana och sedan favorit-tee
* Inställningarna sparas automatiskt

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2023-09-11

Informationsbrev vecka 37

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Off Tee
  Från början var inte Off Tee med i tävlingsprogrammet men vi har nu lagt in den! BOKA IN lördag 7 oktober för avslutning av årets tävlingssäsong! Vi kommer att köra en Irish Greensome med kanonstart 10.00. Därefter prisutdelning 18.30 och bankett på Golfrestaurangen 19.00. Tävlingen läggs upp i GIT under denna vecka där du kan anmäla dig och bankettbiljetter köper du på golfrestaurangen. Varmt välkomna! Under Par Challenge – 9 september
  I lördags genomfördes Under Par Challenge i samarbete med GolfAmore Events. 56 anmälda par gjorde upp i riktig sensommarvärme. Mats Eriksson blev precisionskung på korthålen – han var närmast på två av fyra hål!! Segrare i A-klassen blev Mattias Meijer och Mats Jerfström med 47,8 poäng – förövrigt samma poäng som vinnarna i B-klassen! Dessa inte helt okända vinnare heter Gunnar Andersson och Fredrik Jonsson. Båda dessa par får åka till Europatour-banan PGA Sweden National och spela final nästa år! SGA – segrare Simon Boström
  I onsdags genomförde Swedish Greenkeepers Association (SGA) sitt årliga norrlandsmästerskap på Åre Gk. Med stolthet presenterar vi årets vinnare – vår ⭐️ till medarbetare – Simon Boström. Simon gick runt den svårspelade banan på 72 slag brutto. Damslaget – segrare Barbro Munther
  Under sommaren har damer som deltagit i Damslaget fått rapportera in veckans bästa 18-hålare till Stina Persson. I går, söndag, var det finalspel och som slutsegrare i årets tävling stod Barbro Munther. 2:a kom Britt-Mari Wiklander och 3:a Ann-Mari Olofsson. Grattis till fint spel i sommar! Fler fina damresultat
  Idag måndag har vi arrangerat Gästrike-Hälsinge serien för distriktets damer! En fantastisk dag med många framskjutna placeringar av våra ljusdalingar. Monica Jonsson 2:a i Dam 50A. Anki Thimper 1:a i Dam 50B. Barbro Munther 1:a i 70A och May Alén 2:a i Dam 70B. Grattis! Vecka 37:
  Måndag: Seniorgolf 09.00-10.30
  Måndag: Damer Gästrike-Hälsingeserien 10.30-13.30
  Tisdag: Damgolf/Fadderronder 17.30-18.00
  Torsdag: Seniorgolf 09.00-10.30Ha en fin vecka!
  Vilgot, Ulf E, Linda

2023-09-04

Informationsbrev vecka 36

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Öppettider
  Från 1:a september kommer öppettider i kansli och shop vara måndag – söndag 08.00 – 15.00.

  Skoglit Development
  I lördags spelades Skoglit Development. Vi tackar Skoglit för en mycket trevlig dag och hoppas på samarbete även nästa år!
  Bäst i tävlingen lyckades Hans Peter Andersson och Pär Eriksson i A-klassen och Jesper Norrby och Oliwer Skoglund i B-klassen. Ett extra grattis till er!
  Mer att läsa om tävlingen hittar ni här. https://www.golfiljusdal.nu/2023/08/27/partavling-666/ Under Par Challenge – 9 september
  Idag har ett särskilt mail gått ut med information om lördagens tävling- Under Par Challenge.
  Du bokar en plats till årets tävling via länken nedan: https://mingolf.golf.se/Competition/3706295
 • Damer
  Vi har fått äran att vara arrangör för Gästrike Hälsinge Serien Dam, måndag 11 september. Tävlingen skulle spelas på Sörfjärdens Gk men flyttades hit. Det gäller Dam 50+ och Dam 70+. Hoppas vi kan bli många hemmaspelare denna dag! Din anmälan gör du här. https://mingolf.golf.se/Competition/4156097
 • Vecka 36:
  Måndag: Gästrike Hälsinge Senior Klass B. 08.30-14.30
  Tisdag: Damgolf/Fadderronder 17.30-18.00
  Torsdag: Seniorgolf 09.00-10.30
  Lördag: Under Par Challenge med startförbud från 04.00-16.00. Kanonstart.

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2023-08-28

Informationsbrev vecka 35

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

• Banstatus
Veckan har löpt på med alla hål öppna. Det är fortsatt blött på hål 16 och 17 men för övrigt bra.

• Golfresan On Tour
I lördags spelades Golfresan On Tour. Vi säger grattis till Lars Hast och Aija Kovacic som vann på 59,7 netto. Till avslutningsspelet på Knistad Herrgård i oktober kommer dock tvåorna att åka; Kurt Bergström och Lars M Johansson. De blev slagna med 0,1 men då ettorna valde annat pris så blir det dom som får åka och representera Ljusdal. Lycka till, säger vi!

Det är nu två tävlingar kvar i tävlingsprogrammet:
• Skoglit Development – 2 september
Vi är glada för att få samarbeta med Skoglit Development och presentera nästa lördags tävling!!
Partävling med 3 olika spelformer: 6 hål bästboll, 6 hål greensome, 6 hål foursome.
Det är två lika stora klasser.
Startavgift 150:-
Första start är 10.00
Välkommen med din anmälan här>>

• Under Par Challenge – 9 september
Tillsammans med Golfhäftet arrangerar vi Under Par Challenge.
Låt inte namnet skrämma dig, utan denna tävlingen riktar sig till alla spelare där startfältet delas upp i 2 klasser när anmälningstiden gått ut för att ge alla större vinstchans.
Tävla om en finalplats på Europatour-banan PGA Sweden National där det ingår hotellövernattning, slottslunch, ett extra stort prisbord och chans på att få bli årets bästa Texas Scramble-lag.
Utöver vinnarna väntas det ytterligare 11 fina priser i varje klass.
Du anmäler er till denna tävling här>>

• Vecka 35:
Måndag: Seniorgolf 09.00-10.30
Tisdag: Damgolf/Fadderronder 17.30-18.00
Torsdag: Seniorgolf obs! 12.00 – 13.40
Lördag: Skoglit Development. Första start 10.00. Startförbud 09.00-15.30

Ha en fin vecka!
Ulf, Linda och Vilgot

2023-08-21

Informationsbrev vecka 34

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Banstatus – alla hål öppna från måndag 21 augusti
Tack för visat tålamod under veckan då vi tvingades stänga ner hål 10-18.
Måndag 21 augusti öppnar vi upp alla 18 hål.
Golfbilar tillåtna endast för golfare med läkarintyg. Med bil – håll dig i ruff, på vägar och inte vid tee och green.
På hål 16 och 17 är det riktigt blött.
Vi ber er vara extra noggranna med att lägga tillbaka torv och laga nedslagsmärken!

Golfresan On Tour
Imorse gick ett separat mail ut med information om lördagens golftävling – Golfresan On Tour!
Välkommen med din anmälan här.
Saknar du en spelpartner så hör av dig till kansliet så hjälper vi till, 0651-168 83 eller via mail kansli@golfiljusdal.nu.

Angående vägen
Som ni alla vet så har det byggts en ny väg mot Edänge som många nyttjar men vi behöver komma med ett förtydligande kring den “gamla” vägen som korsar hål 16.
Denna väg är fortfarande en allmän bilväg som alla har rätt att utnyttja och åka på. Vi behöver fortsatt vara uppmärksamma vid utslaget på hål 16 och vid spel på hål 17 och 13 samt vara trevliga och tålmodiga mot trafikanter!

Jordgetingar
I fredags hade vi hjälp av Anticimex för att ta bort jordgetingbon på hål 3, 10 och 14. Var fortsatt aktsamma i t.ex. ruff och dammkanter.

Tack till Odd Fellow
Vi tackar Odd Fellow för deras bidrag till juniorverksamheten!

Vecka 34:
Måndag: Seniorgolf 09.00
Tisdag: Banarbete med startförbud 00.00-09.50
Tisdag: Damgolf 17.30 (samling 17.15)
Torsdag: Seniorgolf 09.00
Lördag: Golfresan On Tour – kanonstart 10.00. Startförbud 04.00-16.00

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2023-08-14

Informationsbrev vecka 33

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Många av er har säkert varit ner och sett vilken hög vattennivå vi har att brottas med just nu, även fast det under dagen har sjunkit en hel del.

Beslutet är att banan är stängd idag måndag och imorgon tisdag! Det kan eventuellt också bli onsdag. Vänligen men bestämt respektera detta!
Övningsområdena är öppna som vanligt.

Vecka 32 ser annars ut enligt följande:
Torsdag: Seniorgolf 07.30
Torsdag: Taittinger Masters – sponsorgolf. Startförbud 07.30-19.00.
Söndag: Gästrike Hälsinge Juniortour. Startförbud 12.50-15.30

Andra Chansen
118 personer slutförde vår 3-dagarstävling ”Andra chansen”. Otroliga prestationer med en vattensjuk bana där man inte fick något gratis, ännu mer regn uppifrån, justerade hål och nya ”vattenhinder”! Ändå så mycket glädje och positiv energi från er deltagare. Stort tack!
Första priset i helgens tävling var att ansluta till finalfältet i Wira Medical Masters och åka till Oliva Nova Golfresort i Spanien i månadsskiftet april/maj.
I A-klassen segrade Pär Glaas och Christer Dahlberg på 193 slag.
I B-klassen segrade Emelie Widmark och Gunnar Andersson på 196,7 slag. Grattis
Ett stort tack också till Kennet och Limpan för ert arbete med tävlingen!
För mer fakta från tävlingen gå gärna in och läs på hemsidan>>

Rean fortsätter i shopen! Det är 50% på skor och kläder (ej regn/loggokläder), 40% på demoklubbor och 30% på bagar och putters. Välkomna ner och fynda!

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

 

2023-07-31

Informationsbrev vecka 31

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Wira Medical Masters 2023
Vilken vecka vi fick! Vi kan konstatera att Wira Medical Masters blev en succé. Hoppas ni har följt våra uppdateringar på hemsidan, Instagram eller Facebook och de fina reportagen i Ljusdals-Posten av Anders Forselius. Vi vill rikta ett stort tack till alla deltagare, sponsorer, tävlingskommittén, banpersonalen, restaurangen, all publik och även vädret som var med oss till 99,9%. Ett stort grattis till alla vinnare!

Nytt för i år är att det finns fyra platser kvar till vårens finalspel! En ny tävling som heter ”Andra Chansen”. Det är en tre dagars partävling med tre olika spelformer där vinnarna i de två klasserna får följa med och spela finalspel i vår. Det är kanonstart fredag 15.00, lördag och söndag 09.00.
Här kan du läsa mer och anmäla dig>>

Vecka 31 ser ut enligt följande:

Måndag – seniorgolf 09.00-10.30
Tisdag – banarbete startförbud 00.00-09.50
Tisdag – rangen klipps mellan 06.00-09.00
Tisdag – damgolf 17.15
Torsdag – seniorgolf 09.00-10.30
Fredag 4/8 – fredag 11/8 har Linda semester.

Det går framåt med studiosponsorer men vi vill såklart gärna ha ännu fler! Det är nu 31 stycken och sen vårt veckobrev vecka 26 har Ulla Manfredsson, Janne P3 Sjölund, Erik Hamrén, Kent Ström, Monica Wåhlström, Tomas Lindberg, Helena och Olle Gunnarsson, Kenneth Olsson, Olle Fack, Katarina O’NilsFranke, Bengt Fredriksson, Kurt V Ljung, Göran Lindkvist och Barbro Munther gett ett välkommet bidrag. Stort tack till er!

Vill du också bidra så swisha1.000:- till 123-453 50 43 eller via bankgiro 838-8944.
Märk din betalning med studiosponsor samt vilket namn du vill ska stå på skylten. Tack på förhand!

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2023-07-24

Informationsbrev vecka 30

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Då var vi framme i vecka 30 och “Masters-veckan”. Men först lite uppdatering från helgen.
Vi har ett division 1 lag i seriespel till nästa år! Vi säger stort grattis till Rasmus, Vilgot, Hans, Jocke, Pontus, Emil, Simon till resultatet i Avesta i helgen och till avancemanget från div 2. Snyggt spelat!

Vår egen tävling “Hälsinglands Fastighetsbyrå” blev en succé! Fullt startfält och fantastiska resultat. Vinnare i A-klassen blev Mona Bergman och Anton Jansson som gick 64 brutto, 57 netto – Starkt! I B-klassen vann Gunnar Andersson och Fredrik Jonsson på 59 netto. Grattis till er och stort tack till Elias Swartswe och Hälsingslands Fastighetsbyrå för en kanondag.

07.00 på onsdag är första start i årets Masters – Wira Medical Masters. All information om tävlingen samt startlistor hittar ni här. Hoppas ni alla tar en sväng förbi golfbanan oavsett om du spelar eller inte! https://www.golfiljusdal.nu/tavlingar-2023/wira-medical-masters/
Det är startförbud från 00.00 på onsdag till lördag 15.10.

Vi kommer att ha kampanj i shopen under onsdag till fredag!
Onsdag: Skor 30% rabatt
Torsdag: Kläder 30% rabatt (ej regn)
Fredag: Putter, Wedgar och Bagar 30% rabatt

Se också till att boka din tid för demodag med Cobra, måndag 31/7 mellan 10.00-15.00. Du kan göra din anmälan här. https://cobra-nordic-booking.as.me/ljusdal

Ha en fin vecka!
Linda, Ulf E, Vilgot

 

2023-07-17

Informationsbrev vecka 29

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • På lördag spelar vi en 2-manna scramble i samarbete med Hälsinglands Fastighetsbyrå. Följ länken här och gå in och anmäl dig om du inte gjort det!  Anmäl er här>>
 • Idag fick vi också lägga in vår “rosa” boll. Vi har haft ett rör i shopen där vi lagt in en ny boll för varje ny medlem eller en medlem som valt att återvända till vår klubb – och idag fick vi alltså lägga dit vår hundrade boll, en rosa boll. Tusen tack till er och välkomna till klubben!
 • Efterfrågat är också en till Custom Fitting Day/ Demodag så boka in den 31 augusti. då Cobra kommer hit med sina klubbor.
  Länk kommer senare på hemsidan där du kan boka in dig.
 • Det är fullt ös nu med greenfeegäster och golfande medlemmar! Så roligt. Om ni är en tvåboll som ska boka hemifrån, boka gärna direkt tillsammans med en annan bokad tvåboll. Det skulle underlätta mycket för oss. Tack på förhand!
 • Torsdag till lördag åker vårt serielag till Avesta GK för att försvara klubbens färger i div II . Vi önskar dem stort lycka till!Vi önskar er en fin vecka – och glöm inte att du fortfarande kan bli vår studiosponsor! Kom in i shopen så berättar vi mer.

Linda, Ulf E, Vilgot

2023-07-10

Informationsbrev vecka 28

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Tävlingen denna helg var “Race to Thailand”. En solig dag med 108 deltagare varav tre par gick vidare till finalspel på Sparrens Gk, där de gör upp om en resa till Thailand. Resultatlistan hittar ni här men extra grattis till Magnus och Stefan från Alfta-Edsbyn som vann.

Nästa helg är tävlingsfri men om 2 veckor är det dags för en 2-mannascramble i samarbete med Hälsinglands Fastighetsbyrå. Du kan anmäla dig här om du inte redan gjort det.
Därefter vecka 30 så är det Wira Medical Masters. Det är hög tid att betala startavgiften om du inte gjort det.

Studions utsida är nu färdigställd. Det kommer bli hur bra som helst men nu behöver vi din hjälp!
Har vi några medlemmar som kan hjälpa till med invändig målning i första hand men även utvändig målning av studion?
Hör av er till Anders Andersson på 070- 230 35 45.

Vecka 28 har Vilgot semester.

Tisdag är det startförbud 07.00-09.50 pga banarbete.

Vi önskar er en fin vecka!
Linda, Ulf E, Vilgot

2023-07-03

Informationsbrev vecka 27

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Jubileumsgolfen i fredags blev en trevlig eftermiddag/kväll! 30 deltagare som mindes, berättade anekdoter, spelade golf tillsammans och åt en god middag på golfrestaurangen. Tack till er som deltog!
 • På lördagen var det Branschbollen Minitour i ihållande regn hela dagen. Väl kämpat alla 57 par som kom till start och ett extra stort grattis till Pär Glas och Göran Lindkvist som vann på 60.7 slag.
 • Nästa tävling är på söndag 9/7. “Race to Thailand”. En irishgreensome med kanonstart klockan 10.00.
  För mer information och anmälan – klicka här https://mingolf.golf.se/Competition/3712155
 • Under juli månad kan det bli så att er starttid kan komma att flyttas fram eller tillbaka 10 minuter under välbesökta tider. Vi kommer i möjligaste mån para ihop fyrbollar så att fler kan boka golftider. Om vi flyttar en starttid utgår ett mail.

Vi önskar er en fin vecka!
Linda, Ulf E, Vilgot

2023-06-26

Informationsbrev vecka 26

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Jubileumsgolf – fredag 30 juni
Det är ny information angående maten på jubileumsgolfen på fredag! Vi spelar 9 hål golftävling med start från kl. 14.00. Du betalar 50:- för golf och efter rundan bjuder klubben på en välkomstdrink.

Därefter har Golfrestaurangen Trubadurkväll med Happy Hour mellan 17.00-20.00. Erbjudandet är fläskfiléplanka för 179:- och även förmånliga priser på dryck. Man kan också beställa från ordinarie meny. Vi hoppas att du vill stanna kvar och äta en bit tillsammans med oss.

Ni anmäler er på mail häreller skriv upp er på listan i shopen. Vi behöver veta både om du vill spela golf och om du vill stanna kvar och äta. Vi behöver ha in din anmälan senast tisdag 27 juni.
Se Golfrestaurangens sommarspecial>>

På lördag är det tävling igen! Branschbollen Minitour, en 2-manna scramble. Gå in och läs mer och anmäl dig och din spelpartner här https://mingolf.golf.se/Competition/3715204

Det finns fortsatt möjlighet att vara studiosponsor. Vi har fått in 17 bidrag än så länge – stort tack till er – Ulf Norrby, Hans Robertson, Ulla och Börje Manfredsson, Gunnel Östling, Per Jonasson, Anders Andersson, Brita Sved, Jan Hermansson, Margareta Hermansson, Bengt-Olof Grahn, Sven-Erik Jönsson, WladimirTaittinger, Chatarina och Acke Plomér, Lennart Skalberg, Gunnel Östling, Per-Erik Petersson, Kenneth Thörnberg.
Vill du också vara med och få en skylt med ditt namn på i studion så swisha1.000:- till 123-453 50 43 eller bankgiro 838-8944. Märk med ditt namn och studiosponsor.

Ha en fin vecka!
Vilgot, Ulf E, Linda

2023-06-19

Informationsbrev vecka 25

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Vi går in i midsommarveckan och till helgen är det lite ändrade öppettider.

Shop/kansli:

 • Midsommarafton:                                      08.00 – 12.00
 • Midsommardagen:                                    08.00 – 15.00
 • Annandag midsommar:                            08.00 – 15.00

 

Restaurangen:

 • Midsommarafton:                                      09.00 – 16.00   Midsommarbuffé
 • Midsommardagen:                                    09.00 – 19.00   À la carte
 • Annandag midsommar:                            09.00 – 18.00   À la carte

 

Volvo Mixed Golf Challenge genomfördes på lördagen med kanonstart och 132 deltagare. Vinnare som får spela vidare i regionfinal i Umeå blev Enzo Widmark/ Oliwer Skoglund A-klass samt Lasse Jonsson/May Alén B-klass. Grattis och tack till er alla som deltog samt Bilbolaget, Hans och Malin, för en trevlig dag!

 • Måndag och torsdag – seniorgolf
 • Tisdag – startförbud 07.00-09.50 – banarbete
 • Tisdag – rangen stängd för klippning
 • Tisdag – 17.30 damgolf

Golfskolan kommer genomföras måndag – onsdag denna vecka mellan 09.00 och 12.00.

Kommande helg är tävlingsfri, men gå gärna in och läs om nästa tävling: Branschbollen Minitour, en 2-manna scramble, som vi kör lördag 1 juli. https://mingolf.golf.se/Competition/3715204

Vi önskar en trevlig midsommar! 
Linda, Ulf E, Vilgot

2023-06-12

Informationsbrev vecka 24

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Vi har den stora glädjen att bjuda in er till Jubileumsgolf och mingel!
  Det är i år 50 år sen banan invigdes och fredag den 30 juni med start 14.00 tänkte vi spela 9 hål och ha en AfterGolf på restaurangen. Golf kostar 50:- och mingelbricka med en starköl/ett glas bubbel kostar 250:-, alkoholfritt alternativ 200:-. Vi behöver ha in din anmälan senast tisdag 27 juni. Mer information kommer senare.
 • Efter den succéartade damkvällen så bestämde vi att vi ska försöka få fart på damgolfen igen! Imorgon tisdag, 17.15 samlas de damer som vill vara med.
 • I helgen är det tävling igen – Volvo Mixed Golf Challenge. Det finns platser kvar till denna bästboll där Bilbolaget bjuder på lunch till deltagarna och där vinnarna går vidare till regionfinal. In och anmäl dig>> och en partner om du inte gjort det👍
 • På söndag är det Cobra demodag. 10.00-15.00. Anmäl dig här>> eller ring till Vilgot på 070-359 59 17
 • Bunkergruppen behöver förstärkning! Nästa pass är fredag. Ring Anders Andersson om du har möjlighet att delta. 070 – 230 35 45Ha en fin vecka!
  Linda, Vilgot och Ulf E

2023-06-05

Informationsbrev vecka 23

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Vi fick en fin start på tävlingssäsongen! 96 deltagare på Golfrestaurangen Open. Andres skämde bort oss med startkit, fika, god middag och fint prisbord. Grattis till Roger Dahl, Mats Eriksson och Peter Lindgren som kammade hem varsin klass-seger och tack för en trevlig bankett.
  Nästa tävling är Volvo Mixed Golf Challenge den 17 juni. Partävling – bästboll.
 • Söndag den 18 juni är det också ny demodag med Cobra på rangen där du kan prova ut vilka klubbor som passar dig bäst.
  Anmälningslänk kommer precis som förra gången finnas på hemsidan eller ring till Vilgot på 070 – 359 59 17.
 • På tisdag är det Nationaldagen och kansli/shop är öppet 08.00-15.00

Vi ses!

Linda, Ulf E, Vilgot

2023-05-29

Informationsbrev vecka 22

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Så härligt att få vara igång ”på riktigt”!

 • Onsdagkväll kör vi vår damkväll! Då kommer rangen att vara reserverad ca 18.00–19.00 för detta evenemang. Vi är i dagsläget över 50 anmälda. Så roligt!
 • Precis som förra sommaren så kommer rangen att vara stängd på tisdagar 06.00- 09.00 för klippning.
 • Tisdag 30 maj är det banarbete och startförbud mellan 07.00-10.00
 • Vi säljer personliga rangekort till juniorer – 100: –
 • Fredag den 2 juni behöver vi din hjälp! Vi söker frivilliga som kan hjälpa till att lägga torv vid ettan. Kontakta Anders Andersson på 070 – 230 35 45 för att delta.
 • Måndag-torsdag är Vilgot i Skåne på utbildning PGA.
 • Lycka till önskar vi idag våra seniordamer som gör tävlingspremiär i Gästrike-Hälsinge serien i Gävle.
 • Just nu ingår plus när du köper Golfhäftet! (Värde 200: -) Du kan antingen köpa ditt häfte i shopen eller här>>

Påminnelse från förra veckans informationsbrev:

 • Tänk att få en skylt med ditt namn i studion!
  Vi kommer göra en ”studio-sponsortavla” där alla som sponsrar med 1 000: – får sitt namn på tavlan.
  – Betala via bg 838-8944 eller swisha på 123 453 5043. Märk med Studiosponsor och ditt  namn. Tack för ditt bidrag!
 • Första tävlingen hos oss närmar sig också.
  Traditionsenligt med Golfrestaurangen Open, lördag 3 juni med efterföljande middag för att inviga tävlingssäsongen!
  Anmälan här>>
 • Det finns några platser kvar till Golfskolan 19-21 juni för barn mellan 6-9 år.
  Info om golfskolan>>Ha en fin vecka!

Linda, Ulf E, Vilgot

2023-05-22

Informationsbrev vecka 21

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Äntligen – idag klockan 12.00 är det säsongspremiär! Banan öppnar, som vi längtat☀ Vi har också sommartider i shop/kansli:
  Måndag-torsdag 08.00-18.00 | Fredag-söndag 08.00-15.00
 • Vilket gensvar med anmälningar till damkvällen 31 maj – tack alla ni som delat via sociala medier och pratat gott om kvällen! Har du inte anmält dig ännu så gör det👍
 • Tänk att få en skylt med ditt namn i studion! Vi kommer göra en ”studio-sponsortavla” där alla som sponsrar med 1.000: – får sitt namn på tavlan. Betala via bg 838-8944 eller swisha på 123 453 5043. Märk med Studiosponsor och ditt namn. Vi ser fram emot för ditt bidrag!
 • Lycka till önskar vi idag 14 (!) av våra seniorherrar som gör tävlingspremiär i Gästrike-Hälsinge serien i Hofors.
 • Första tävlingen hos oss närmar sig också. Traditionsenligt med Golfrestaurangen Open, lördag 3 juni med efterföljande bankett för att inviga tävlingssäsongen!
  Mer info finns här!
 • Torsdag 26 maj är det första gången för Seniorgolfen. Samling 08.30. Startavgift 40:- och fikabiljett om man vill för 40:-. I år fortsätter samarbetet med Sisu och fokus kommer att ligga på regler. En fråga kommer skickas med er varje gång för diskussion under rundan!
 • Det finns några platser kvar till Golfskolan 19-21 juni för barn mellan 6-9 år. För mer information och anmälan – klicka här

Vi ser så mycket fram emot en härlig och rolig sommar tillsammans med er på klubben!

Linda, Ulf E, Vilgot

2023-05-15

Informationsbrev vecka 20

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Stort tack för en fantastisk städdag igår! 44 medlemmar deltog och det är sånt härligt positivt ”flow” just nu i allt vi gör! Visst håller ni med?! Ni ger oss energi – tack☀
 • Därför är det inte lika roligt att säga att vi behöver ställa in banöppningen som var preliminärt planerad tills nu på onsdag. Som flera av oss såg under städdagen så är det för tidigt och vi vill inte öppna med en massa ”vintergreener”. Vi ger banan en chans att bli riktigt bra till mån 22 maj, kl. 12:00.
  Det är även ett efterlängtat regn enligt väderprognos som skulle göra riktigt gott!
 • Som ni kanske sett på Facebook/Instagram eller på plats så har förarbetet till studiobygget genomförts under veckan. Spännande!
 • Onsdag 31/5 damkväll på klubben – 18.00. Ett separat utskick går ut till damerna via mail, på hemsidan och via sociala medier under dagen. Håll utkik! Anmäl er gärna till kansli@golfiljusdal.nu eller i kommentarsfältet på Facebook/Instagram. Och ni som är medlemmar – dela gärna inlägget på Facebook så att även ”ännu-icke-golfare” ser.
 • Öppettider kansli/shop vecka 20 – måndag-fredag 09-15. 
  Vi börjar med helgöppet när banan öppnar.Ha en fin vecka!
  Linda, Ulf E, Vilgot

2023-05-08

Informationsbrev vecka 19

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Vi börjar med att säga ett stort grattis till Sebastian Blomsten som vann finalspelet i Ljusdals Masters 2022 i Costa Ballena, Spanien.
Nu får vi andra vässa formen och utmana i Wira Medical Masters. I dagsläget finns 45 platser kvar av 198. Första start 26 juli 07.00

På söndag är det städdag 09.00-13.00. Samling vid maskinhallen. Ta med kratta/räfsa!  Efter välförrättat värv erhåller ni en ”Städcheck” på 350:- som gäller i shopen! Klubben bjuder på korv/bröd och kaffe.
Anmäl dig till kansli@golfiljusdal.nu

Vi påminner om att starttider är släppta från och med onsdag 17 maj 12.00. Skulle något förändras kommer via att meddela detta via mail måndag 15 maj.
Imorgon, tisdag, är shop/kansli stängt. Onsdag – Fredag öppet 09.00-15.00.

Vi vill redan nu be alla damer att boka in onsdag 31 maj 18.00.
Mer information kommer i nästa veckobrev. Du som redan är inbiten golfare och medlem har en viktig uppgift – ta med dig en dam/tjejkompis som du tycker borde testa på golf!

Sköt om er!
Vilgot, Ulf E, Linda

2023-05-01

Informationsbrev vecka 18

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Det blev trots lite kallare väder en bra dag när Cobra hade sin demodag på övningsfältet i lördags. Tack till er som kom!

Förra tisdagen hade vi vårmöte på Golfrestaurangen där 37 st medlemmar deltog. Pelle Bergman blev den lyckliga vinnaren i tävlingen ”Snabba Betalare”. Grattis!
Vi vill också i detta informationsbrev rikta ett stort tack till Kennet H och Kenneth T som blev avtackade på mötet. De har verkligen varit en stor hjälp för Linda och Vilgot att komma in i jobbet på shop och kansli. Vill du läsa mer om vårmötet finns både verksamhetsberättelser och protokoll på hemsidan.

Nu har 35 stycken glada resenärer åkt ner till Costa Ballena i Spanien för att göra upp i finalspelet av Ljusdals Masters 2022. Vi kommer få löpande rapportering via hemsidan och önskar dom alla Lycka till!

Öppettider vecka 18:
Tisdag 14-16, Torsdag 12-16 och Fredag 12.30 – 16

Skickar med en påminnelse om att anmäla er till Städdagen söndag 14 maj så att vi vet hur mycket fika vi ska fixa! Gör det på kansli@golfiljusdal.nu

Ha en fin vecka!
Linda, Ulf E och Vilgot

2023-04-17

Informationsbrev vecka 17

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Först och främst vill vi rikta ett stort tack till er alla som kom ner i lördags! Det blev en helt otrolig dag – med kö till rangemattorna och full snurr i shopen. Vi fick verkligen bekräftat att det kommer bli en grym sommar. Tack!

Det här veckobrevet kommer främst att handla om datum att pricka in i maj månad. Så fram med kalendern och boka in:

 • Vårmöte tisdag 25 april – 18.30 på restaurangen.
 • Demodag Cobra lördag 29 april, 10.00–15.00
  Anmäl er via hemsidan eller till Vilgot på 070 – 359 59 17
 • Öppettider vecka 18
  Måndag 1 maj åker Vilgot tillsammans med 30 resenärer till Costa Ballena, Spanien på årets finalresa. Det innebär att det blir begränsade öppettider i shop/kansli.
  Linda är på kansliet Tisdag 14-16, Torsdag 12-16 och Fredag 12.30-16.00
 • Årets städdag kommer genomföras söndag 14 maj klockan 09.00-13.00
  Vi samlas vid maskinhallen och klubben kommer bjuda på korv och kaffe.
  Anmälan via mail till kansliet, kansli@golfiljusdal.nu senast 11 maj.
 • Banöppningonsdag 17 maj kl.12.00
  Som några av er kanske sett så finns det bokningsbara tider från 12.00 onsdag 17 maj. Vi hoppas och håller alla tummar för att vi kan öppna banan då!
 • 31/5 bjuder vi in till en damkväll 18.00
  Både befintliga medlemmar/ golfare och intresserade/ blivande golfare är varmt välkomna! Mer information kommer i kommande veckobrev.

Ha en fin vecka!
Ulf E, Linda och Vilgot

2023-04-17

Informationsbrev vecka 16

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Vi kommer att hålla öppet i shopen Lördag den 22 april, 10.00-14.00 där du får chans att fynda årets nyheter –
  ”Ta 3 klädesplagg och få den billigaste på köpet”. Vi har även fyllt på med klubbor, skor, bollar och tillbehör eller varför inte passa på att betala din årsavgift!
 • Vi hoppas att värmen som är förutspådd till denna vecka gör att vi snart kan ge er datum för rangeöppning och städdag!
 • Påminner om anmälan till Golfskola och Gröna kortkurser! Det finns fortfarande några platser kvar! Anmäl dig här>>
 • Ytterligare en påminnelse: Vårmötet närmar sig. Se till att du är på plats – tisdag 25 april kl. 18.30 – på golfrestaurangen.

Ha en fin vecka!
Ulf E, Linda och Vilgot

2023-04-11

Informationsbrev vecka 15

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Datumen är nu satta för de två första Gröna Kortkurserna. Kurs nummer 1 är 20-21 maj 10.00-12.00 och kurs nummer 2 den 3-4 juni 10.00-12.00.
  I kursen ingår fyra timmars träning då vi går igenom golfens alla grundslag, banvandring med regler samt medlemskap för 2.000:-.
  Utrustning finns att låna under kurstillfällena.Känner du någon som du tror vill och som du tycker skulle börja spela golf så be dom kontakta pro@golifljusdal.nu eller ring på 0651-168 83 (mån-fre 9-15) för anmälan till kurs.
 • Alla greener är nu skottade och arbetet med att lägga ut dukar påbörjas i veckan!
 • Vi har nu passerat gränsen för 100 anmälda till Wira Medical Masters. Se till att du har betalat årsavgiften och kan anmäla dig för att säkra en av de 198 platserna till tävlingen.
 • Under vecka 19 planeras för en städdag. Vi återkommer med definitivt datum.Ha en fin vecka!
  Linda, Ulf och Vilgot

2023-04-03

Informationsbrev vecka 14

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Då går vi in i påskveckan och våren känns verkligen i luften! Kansli och shop kommer att vara stängt fredag till måndag och öppnar åter tisdag.
 • Kallelse och handlingar till vårmötet finns nu på hemsidan>>. In och läs igenom och välkomna till Golfrestaurangen tisdag 25 april 18.30.
 • Är du sugen på att uppdatera din utrustning? Preliminärbokad demodag med Cobra är den 30 april. Mer information kommer senare.

Kom ihåg att det är klubben som äger shopen så när du handlar så stödjer du klubben och förutsättningarna att ge dig som medlem en bättre bana och upplevelse ökar!

 • Till dig som ännu inte betalat din årsavgift – har du sett möjligheten att via MoreGolf Mastercard delbetala din årsavgift?
 • Vi har fått in ett förslag på en ny löpande veckotävling! Spännande med nya tankar och vi kommer snart med mer information.Vi önskar er alla en skön påskhelg!
  Ulf, Linda och Vilgot

2023-03-27

Informationsbrev vecka 13

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

 • Vi packar upp nyheter i shopen! Kläder, skor och klubbor fylls på eftersom.
  På vår Instagram och Facebooksida lägger vi upp bilder.
 • På Facebook använder vi oss av Ljusdals Golfklubbs sida för information. Sök Ljusdals Golfklubb, sidor och välj sidan med grön bock mot vit bakgrund.
 • Som ni kanske sett på hemsidan så pågår arbetet för fullt med att skotta av greenerna för att de så småningom ska täckas med vårdukar. Det är en intensiv tid och till helgen går vi in i april. Det närmar sig säsong!
 • Påminner om lördag 1 april 00.00 – startskottet för anmälan till Wira Medical Masters!

Ha en fin vecka!

Linda, Ulf och Vilgot

2023-03-20

Informationsbrev vecka 12

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Det börjar kännas som vår och vi har öppnat upp shopen!
Välkomna ner och fynda kläder och skor till 50% rabatt, det finns också en del klubbor till bra pris.

Öppettider måndag till fredag 09.00-15.00

Sommarens tävlingsprogram är också klart, kolla in hemsidan och planera in datumen.
1 april öppnar anmälan till Wira Medical Masters – se till att du betalt årsavgiften så du kan anmäla dig och inte missar din plats.

Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!

Linda, Ulf och Vilgot

2023-03-13

Informationsbrev vecka 11

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Kansli

• Tack till er som visat intresse för att delta i arbetsgruppen om studion! Roligt med engagerade medlemmar, det lovar gott inför sommaren.

• Vi är glada att kunna presentera Wira Medical som huvudsponsor till Wira Medical Masters. Tävlingen äger rum 26-29 juli. Anmälan öppnar 1 april.

• Tänk på att för att kunna anmäla dig till tävlingen så behöver din årsavgift vara betald. Under veckan kommer vi börja skicka ut påminnelser på årsavgiften till dig som ännu inte betalat.

• Som vi skrev förra veckan så är det dags för kostnadsfri, digital regelutbildning på onsdag. Sista anmälan är idag – måndag.
Klicka här>> för inbjudan och anmälan.

• Det börjar bli dags för dig som behöver intyg om “Tillstånd att använda transportmedel” att förnya ditt kort för 2023. Lämna in föregående års intyg så byter vi ut det. Har du inte lämnat in läkarintyg så gör det så fort som möjligt.

Shop

• Är du och ditt företag intresserade av att köpa logobollar – vänligen kontakta Vilgot på 070 – 359 59 17.

Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!
/ Linda, Ulf och Vilgot

2023-03-06

Informationsbrev vecka 10

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Shop/ Kansli

Onsdag 15 mars, klockan 19.00-21.00 kommer Gästrike- Hälsinge att genomföra en digital regelkurs. Detta är kostnadsfritt och vi hoppas att så många som möjligt vill haka på och fräscha upp sina regelkunskaper inför sommaren. Länk till mötet bifogar vi i nästa veckobrev.

Är det någon som är, eller blir, mer intresserad efter denna träff så finns också en Distriktsdomarutbildning i Söderhamn den 23-24 mars.

• Denna vecka kommer Vilgot åka på utbildningsvecka i Halmstad för PGA-tränare.

• Vi har kampanj på Golfhäftet. Om du köper häftet innan 10 april så ingår “plus” på köpet.

• Vi har också påbörjat ett samarbete med Green Queens Golf. En ny satsning för att lyfta kvinnor och golf! Gå in och läs vidare på greenqueens.se

Bana:

Dammen på trean är nu rensad! Se här>>

Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!
Linda, Ulf och Vilgot

2023-02-27

Informationsbrev vecka 9.

Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!
Tack för den positiva respons vi fått angående förra veckans informationsbrev. Det värmer!

Shop/ Kansli

 • Sista rycket med snabba betalare!
  Vi tipsar också om MoreGolf Mastercard där det finns möjligheten att dela upp betalningen på 6 eller 12 månader utan ränta.
 • Vi har också spikat datum för vårmötet. Tisdag 25 april 18.30. Boka in datumet redan nu. Kallelse och handlingar kommer senare via hemsidan.

Bana

 • Idag har arbetet börjat med att rensa upp dammen på hål 3.
 • Snödjupet är ca 50 cm och under veckan kommer eventuellt greenerna skottas från snö för att utnyttja kommande töväder.

Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!
Linda, Ulf och Vilgot

2023-02-20

Informationsbrev vecka 8 – Hej du medlem i Ljusdals Golfklubb!

Vi tänker denna säsong skicka ut veckobrev en gång per vecka där vi informerar vad som händer på klubben gällande Bana, Shop, Kansli och Restaurang. Veckobrevet kommer via mail och kommer också att läggas ut på hemsidan samt facebook/instagram.

Shop/ Kansli
• Vi påminner om ”Snabba betalare”. Betala före 28/2 så har du chans att vinna tillbaka din inbetalda summa i form av ett presentkort.
Du är välkommen att kontakta kansliet om du vill dela upp din betalning.

• I skrivande stund pågår mestadels planeringsarbete inför säsongen för shop och kansli. Vi planerar för bland annat golfskolor, gröna-kortkurser, träningar, damträffar, medlemsträffar men också inför klubbens 50-årsjubileum som ska ske i sommar.

• Har du några bilder eller minnen från banans öppning 1973 och närmsta åren?
Vill du vara med i planeringen av sommarens 50-årsjubileum? Skicka iväg ett mail till oss>>

• Snart kommer annonsering gällande vårens Gröna-kort kurser samt Golfskola ut. Har du någon bekant, barn eller vuxen, som du kan peppa till att börja med golf?

Bana
Ulf och Magnus jobbar också med planering inför sommaren samt genomgång av maskinparken.

Restaurang
Restaurangen är öppen för lunch måndag till fredag.
Menyn för vecka 8>>

Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!
Linda, Ulf och Vilgot